Cât are de plătit statul pentru compensarea facturilor la energie. Popescu: Ultima estimare era de 16 miliarde de lei

Data actualizării: Data publicării:
energie gaze masuri
ANRE nu a primit nicio notificare de la Enel. Foto: Getty Images

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că ultima estimare a Autoritatății Naționale pentru Reglementare în Energiei referitor la schema de compensare a facturilor este de 16 miliarde de lei. Acesta a precizat însă că analiza nu este finalizată, însă „tot ce trebuie să plătească bugetul României, va plăti”.

„Când vom finaliza discuțiile, pentru că au fost foarte multe dispute, tot ce trebuie să plătească bugetul României, va plăti. Am văzut o estimare dată pe surse de ANRE de 40 de miliarde, și una dată pe surse că am cerut 30 de miliarde, eu nu vorbesc de date pe surse”, a declarat minsitrul.

La insistențele jurnaliștilor, ministrul Energiei a declarat că ultima estimare a ANRE pentru plata către companii a compensării facturilor la energie era de 16 miliarde de lei.

„Schema refăcută s-a redus de la acel 40 de miliarde la 20 de miliarde și ulterior la 16 miliarde. Asta a fost estimarea ANRE. ANRE adună toate datele cu ministerul de Finanțe”, a precizat Virgil Popescu.

Citește și Virgil Popescu: Ne gândim la impozitarea întregului lanț. Piața de energie face profituri foarte mari. Oamenii nu vor avea de suferit

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri