Câciu afirmă că valoarea contractelor încheiate prin PNRR este mai mare decât alocarea programului pentru România

Data publicării:
BUCURESTI - GUVERN - CONFERINTA - MINISTRUL FINANTELOR - 12 MAI 2023
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că, în prezent, sunt încheiate contracte în valoare de 36 de miliarde de euro din PNRR, deşi PNRR-ul României este de doar 28,5 miliarde. Acest lucruarată că există cerere pentru investiţii, apreciază ministrul Câciu.

„La momentul acesta, din PNRR avem contracte încheiate de 36 de miliarde de euro, deşi PNRR-ul nostru este de doar 28,5 miliarde, ceea ce ne spune că există cerere pentru investiţii. Nu suntem în lipsă de proiecte. Mai avem şi partea de cofinanţare pe proiecte”, a declarat Adrian Câciu marți, la Prima News, potrivit News.ro.

El a anunţat că urmează o analiză privind stadiul investiţiilor din PNRR.

„Joia aceasta vom avea o nouă analiză privind progresul pe fiecare investiţie în parte, pentru că nu ne dorim să pierdem nicio investiţie din PNRR”, a mai precizat Câciu.

Ministrul a subliniat că în PNRR, în România „au fost prinse proiecte, spre deosebire de alte ţări, care nu erau mature, deşi una din solicitările regulamentului era să prindem proiecte care sunt deja în execuţie”.

„Noi românii am avut multe idei, am prins multe lucruri care era clar că nu se vor putea realiza pentru că nu erau nici măcar la nivel de studiu de fezabilitate, practic aveam un concept pe o hârtie”, a spus Adrian Câciu, arătând că s-au lovit de aceste probleme şi pe investiţiile în domeniul feroviar sau cel al spitalelor.

Ministrul Investiţiilor a mai spus că avem de recuperat, ceea ce este şi rău, şi bine, pentru că „atât de puţin s-a făcut în perioadele anterioare, încât ai multă oportunitate în faţă de a construi”.

Partenerii noștri