Un bărbat a fost condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

Data actualizării: Data publicării:
ciocanel de judecator
Judecătoria Târgu Mureş a emis mandat de executare a pedepsei pentru bărbatul în cauză. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat dintr-o comună din Mureş a fost condamnat definitiv la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, după ce a omorât un câine pe un câmp lovindu-l de mai multe ori cu un obiect contondent.

„La data de 25 aprilie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Band au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Mureş, pe numele unui bărbat de 38 de ani, din comuna Pănet. Cel în cauză are de executat o pedeapsă de 1 an şi 9 luni închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 205/ 2004 privind protecţia animalelor”, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, potrivit Agerpres.

Acesta a fost condus sub escortă şi predat Penitenciarului Târgu Mureş, în vederea executării pedepsei.

În această cauză, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au demarat cercetări la data de 3 martie 2023, după ce au fost sesizaţi cu privire la uciderea unui exemplar canin, rasa metis de Labrador.

Urmare a activităţilor specifice, de urmărire penală efectuate, poliţiştii au identificat persoana, şi anume un bărbat de 38 de ani, din comună Pănet, stabilind că, la data de 22 februarie 2023, acesta a dus animalul pe un teren viran din extravilanul localităţii Berghia, unde l-ar fi lovit de mai multe ori cu un obiect contondent, provocându-i leziuni incompatibile cu viaţa.

Cadavrul animalului a fost găsit la data de 3 martie 2023 de către proprietarul acestuia.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, în urma activităţilor specifice de documentare a activităţii infracţionale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş formulând soluţia de terminare a urmăririi penale pentru sesizarea judecătorului de cameră preliminară cu propunerea de trimitere în judecată, mai arată sursa citată. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri