STENOGRAME. "Colțescu a zis: Dați, bă, cu ce vreți!". Șefii de la Rapid voiau petarde pe stadion, ce discutau Niculae și "Bocciu"

Data actualizării: Data publicării:
Suporterii au aruncat cu petarde la un meci al Rapidului.
Suporterii au aruncat cu petarde la un meci al Rapidului. Procurorii au început cercetările, liderul galeriei rapidiștilor a fost arestat. Foto: INQUAM_Photos Gyozo Baghiu

Cercetat în libertate în dosarul fumigenelor de la Rapid, Daniel Nicolae pare că a coordonat toată activitatea, alături de șeful galeriei, aflat acum în arest preventiv. În stenogramele interceptărilor - obținute de Digi Sport -, cei doi vorbeau despre împărțirea costurilor și despre momentele cele mai potrivite pentru spectacolele pirotehnice. Într-una dintre situații, președintele Clubului Rapid susținea că ar avea și acordul arbitrului Sebastian Colțescu. 

Discuțiile între Daniel Niculae și Liviu Ungurean, zic „Bocciu” se purtau la telefon înaintea meciurilor. 

În una dintre discuții cei doi vorbesc despre un meci cu FCSB unde galeria echipei steliste urma să aducă și ei fumigene pe stadion. Bocciu îi spune președintelui Rapidului să trimită forțele de ordine în zona galeriei echipe adverse, în timp ce ai lor urmau să facă un show cu fumigene și petarde la meci. Îl înjură și îl ceartă inclusiv pe organizatorul de evenimente pentru că Bocciu crede că agenții de pază nu își fac treaba și lasă galeria adversă cu petarde și fumigene. Totul în contextul în care Rapidul se desfășura pe stadion.

Discuții sunt și despre bani pentru materialele periculoase. Președintele Rapidului contribuia cu sume mari de bani, iar în una dintre conversații cei doi stabilesc să pună mână de la mână și să cumpere fumigenele. Informațiile anchetatorilor spun că au folosit inclusiv un copil de mingi care le băga pe stadion, în timp ce galeria trecea curată pe la security. 

Stenogramele arată și momentul în care organizat spectacolul cu fumigene. Show-ul trebuia să aibă loc înainte de fluierul de început, pe imnul Rapidului „înainte de strofa trei” spune președintele. Motivul este simplu, amenda jandarmilor era mică și nu se compara cu suspendarea de pe teren pe care ar fi primit-o dacă meciul era întrerupt.  

În discuții este menționat și arbitrul Sebastian Colțescu, despre care cei doi spun că știa despre fumigenele de pe stadion. Vicepreședintele comisiei de arbitri a spus pentru Digi24 că Sebastian Colțescu nu are nicio implicare.

Stenograme din dosar:

Bocciu: Daa?! Împărțim, că eu am pus și aseară de la mine.

Daniel Niculae: Da, mă, găsim! Cum să nu facem?

Bocciu: Da?!Și ținem amândoi!

Daniel Niculae: Normal! Facem!

Bocciu: Punem amândoi câte cinci sute, cinci sute eu, cinci sute (n.r. lei) tu și aia e!

Daniel Niculae: Da, nu-i problema!

Într-o altă convorbire, cei doi convin asupra momentului în care să aprindă Arena Națională. În discuție se face trimitere și la Sebastian Colțescu, unul dintre arbitrii partidei cu FCSB.

Stenograme din dosar:

Bocciu: Da, prezidente!

Daniel Niculae: Verde!

Bocciu: Da?

Daniel Niculae: Verde, verde!

Bocciu: Bine, tată!

Daniel Niculae: La (n.r. și) cincizeci și cinci dăm drumul la imn. Probabil o să intre...pe strofa trei!. (...) Da. Nu... nu dă drumul! Si dacă dă drumul, își asumă... își asumă arbitrul! Dar am vorbit și cu Colțescu și a zis „Dați, bă, cu ce vreți!”.

Momentul pentru fumigene nu este ales întâmplător. Cei doi știu că - date după fluierul de început - echipa riscă o sancțiune uriașă. Dacă apar chiar înainte de fluierul de start, amenda jandarmilor este mai mică.

În urmă cu câteva zile aproape 20 de ultrași de la Rapid au ajuns la audieri. Liderul galeriei, împreună cu alți doi suporteri, sunt arestați pentru 30 de zile.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri