Ordonanţa prin care a fost suspendat serviciul Uber în Cluj, anulată definitiv
Data publicării:
Judecătorii Curţii de Apel Cluj au anulat ordonanţa preşedinţială care prevedea suspendarea serviciului Uber în Cluj-Napoca, după ce o asociaţie locală de taxi a acuzat compania de ride-sharing de concurenţă neloială, decizia instanţei fiind definitivă şi executorie.
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de către compania Uber, soluţia Curţii de Apel Cluj, care a fost dată joi, vizează o decizie temporară care interzicea funcţionarea serviciului Uber în Cluj-Napoca.
„Decizia (...) Curţii de Apel din Cluj este una definitivă, după două decizii favorabile dar temporare, şi permite serviciului Uber să funcţioneze fără nicio problemă în Cluj. Odată ce va începe procesul pe fond, vom continua să susţinem argumentele conform cărora Uber, un serviciu încă nedefinit, este benefic atât pentru consumatori, cât şi pentru întreaga industrie”, a spus Ioana Hrisafi, avocat.
Ordonanţa emisă de către Tribunalul Specializat Cluj, care prevedea interzicerea serviciului Uber cel puţin până la definitivarea procesului pe fond în care o asociaţie locală de taxi acuză compania de ride-sharing de concurenţă neloială, a fost respinsă pe motiv că firma de taximetrie nu are calitate procesuală.
„Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania ca urmare a admiterii excepţiei lipsei calităţii procesuale active şi pasive, respectiv a interesului. Respinge cererea intimatei de obligare a apelantelor la plata cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în decizia Curţii.
Taximetriştii au anunţat prin intermediul unei platforme de socializare că vor recurge la proteste în stradă.
În noiembrie 2016, Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT) a dat în judecată Uber, pentru concurenţă neloială, magistraţii Tribunalului Cluj interzicând companiei să mai furnizeze servicii pe raza municipiului Cluj-Napoca, cel puţin până la soluţionarea procesului.