Cum "se fura la pompă" la o stație de de carburanţi Lukoil din Ciolpani. Unitatea a fost închisă și amendată

Data actualizării: Data publicării:
anpc-benzina
O staţie de carburanţi Lukoil din Ciolpani a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Facebook Paul Anghel

O staţie de carburanţi Lukoil din Ciolpani a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi amendată cu 55.000 de lei după ce echipele de control au descoperit nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant.

Reprezentanţii ANPC au transmis vineri că a fost făcut un control la staţia de distribuţie a carburanţilor din Ciolpani, judeţul Ilfov, aparţinând Lukoil, în urma unei sesizări. 

"Am primit informaţia legată de «furtul» la pompă în urmă cu foarte puţin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea şi sancţionarea acestuia. Indiferent de cât de puţini bani sunt «făcuţi» aşa şi indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face, acest lucru este de netolerat. De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăţi în urma acţiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen", a declarat Paul Anghel, director general ANPC, citat de news.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comisarii ANPC au constatat atât practici comerciale înşelătoare - nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât şi referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine. 

"Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acţionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenţia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantităţii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferenţă în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condiţiile stabilite de producător", au precizat comisarii ANPC. 

Staţia de carburanţi a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor, iar unitatea a fost amendată cu 55.000 de lei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...