Cazul complicat al fetei dispărute din Maramureș: bărbatul care a sechestrat-o și abuzat-o a salvat-o inițial de la sinucidere

Data actualizării: Data publicării:
Fata răpită a fost găsită după 6 zile, iar agresorul ei a fost arestat preventiv.
Fata răpită a fost găsită după 6 zile, iar agresorul ei a fost arestat preventiv.

Noi informații in cazul fetei de 13 ani dispărute din Sighetu Marmației și găsite după 6 zile. Bărbatul la care a fost găsită - și care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile - i-ar fi salvat inițial viața fetei în ziua dispariției. Tânărul a găsit-o în parc, pe malul apei, și a convins-o să nu se sinucidă, apoi cei doi au plecat împreună la locuința acestuia, de unde n-a mai fost lăsată să plece și unde ar fi fost abuzată, spun anchetatorii.

Polițiștii spun că după ce a fugit de acasă, fata s-a dus în Parcul Grădina Morii din Sighetu Marmației, cu gându-l să-și ia viața, iar bărbatul a oprit-o.

Mihai Gherman, comisar șef IPJ Maramureș: Această persoană, la care a fost găsită, noi apreciem chiar a salvat-o de la înec. În parc, atunci când ea probabil a vrut să intre în apă.

Doar că, în loc să sune la 112, bărbatul a dus-o pe fata de 13 ani la el acasă și nu a mai lăsat-o să plece.

Florin Ciobanu este polițistul care a găsit-o. Participa la căutările fetei, când a primit un pont. Un bărbat a spus că ar fi văzut-o pe fată. Îmbrăcat în civil și fără armă, ca să nu trezească suspiciuni, polițistul a verificat clădirea. Așa a găsit-o pe copilă, dar și pe cel care o ținea captivă.

Florin Ciobanu, șeful Poliției locale din Sighetul Marmației: Când am intrat în locuința respectivă, era nepotrivită pentru oricine. Condiții insalubre și mizere, fata stătea pe o saltea, care practic era singurul mobilier din întreaga încăpere, pe o saltea, stătea în aparență liniștită, dar era speriată fata. Am încercat să o liniștesc, să am o abordare calmă și prietenoasă cu ea și atunci s-a deschis puțin și chiar s-a apropiat de mine și v-am mai spus că a venit și m-a cuprins în brațe. Se vedea că era foarte speriată.

În încăpere se afla și un bărbat, care începuse să devină agresiv. Florin și-a alertat imediat colegii, care au intervenit să-l ajute.

Florin Ciobanu, șeful Poliției locale din Sighetul Marmației: Era și persoana respectivă care a ținut-o, probabil împotriva voinței ei, mai mult ca sigur, a devenit un pic agitat și recalcitrant. Tot ce-am apucat să fac a fost printr-un mesaj, să alertez colegii de pe celelalte echipaje din cadrul Poliției Naționale, care au venit foarte repede să-mi acorde sprijin.

Un tânăr de 34 de ani a fost dus de polițiști la audieri. Se pare că bărbatul a șantajat-o pe fată să vină la el, după ce a obținut fotografii cu copila în ipostaze nepotrivite. Vecinii bărbatului spun că tânărul este certat cu legea de foarte mult timp.

Vecin: Păi are vreo 10 dosare penale. Nu știu cum nu l-au ridicat. Nu-i prima fată care a trecut prin mâinile lui.

Mama fetei le-a transmis toată recunoștința salvatorilor.

Mama fetei: Foarte fericiți că a fost găsită fetița noastră. Încă stresați și marcați de ultimele 6 zile de evenimente, dar nu putem să amânăm și astăzi mulțumim tuturor celor care, într-o strânsă colaborare, au dus la acest mare succes.

Tânărul de 34 de ani este acuzat de act sexual cu un minor și a fost arestat pentru 30 de zile. Minora se află într-un centru DGASPC, pentru consiliere și asistență psihologică.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Fostul soț al lui Gwen Stefani și-a făcut o iubită care pare geamănă artistei. Xhoana X, pozată în costum de...
Film Now
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...