Artificiile, principala atracție a Revelionului. Spectacol de 15 minute la București, record mondial în șase minute la Dubai

Data publicării:
artificii piata constitutiei - 6325989-Mediafax Foto-Silviu Matei

La București s-au folosit 20 de tone de artificii – trei TIR-uri - importate din Italia, Germania, Marea Britanie, Spania, China. Artificiile au fost lasate din 27 de puncte amplasate în curtea Parlamentului, pe o distanță de 500 de metri. Timp de un sfert de oră, bucureştenii din Zona Unirii au putut admira artificiile lansate printr-un sistem performant wireless, care poate trimite materialele pirotehnice şi de la o distanţă de câţiva kilometri.

Cristian Niţă, organizator al spectacolului de artificii din Piața Constituției, a declarat pentru Digi24 că montarea dispozitivelor pentru cel mai mare foc de artificii din București a început cu cinci zile înainte. Au lucrat 30 de pirotehnişti. „Faptul că lumea a fost mulţumită ne ajută pentru anul viitor să ne autodepăşim”, a spus Cristian Niță.

Piața Constituției, 1 ianuarie 2014     Foto: MEDIAFAX

El a subliniat că deși totul a fost montat în numai cinci zile, e o intreagă muncă de echipă pentru a ajunge la această sincronizare perfectă. „Suntem singurii din ţară cu sistem wireless, putem trage la câțiva kilometri. Se alege muzica, în funcție de tipurile de artificii”, a explicat Cristian Niță.

Dubai, în Cartea Recordurilor

Un record mondial a fost însă stabilit în Dubai. Peste 400 de mii de artificii au fost lansate din Turnul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Spectacolul a fost pus la punct de peste 200 de pirotehnişti şi s-a întins pe o distanţă de 100 de kilometri de-a lungul coastei emiratului din Golful Persic.

Dubai, 1 ianuarie 2014      Foto: MEDIAFAX

A fost cel mai mare foc de artificii organizat până acum de Anul Nou. Mii de oameni au privit cum Burj Khalifa, celebrul turn de peste 800 de metri, a fost pur şi simpu scăldat în lumină timp de şase minute, imediat după miezul nopţii.

Artificii au fost lansate şi din alte 400 de locuri, răspândite pe o distanţă de 100 de kilometri de-a lungul coastei emiratului din Golful Persic.

Atât locuitorii Dubaiului, cât şi turiştii au putut asista şi la un minunat spectacol al fântânilor arteziene.

Spectacolul gigantic de lumini de Anul Nou a adus Dubaiul în Cartea Recordurilor. A fost doborâtă astfel performanţa Kuweitului, care anul trecut a lansat doar 70 de mii de artificii. De altfel, pentru a omologa celelalte 100 de recorduri mondiale doborâte până acum de Dubai - de la clădiri şi insule artificiale, până la cocteiluri - cei de la Guiness Book au deschis aici un birou.

Întrebat despre focul de artificii de la Dubai, Cristian Niță, a spus că cei de acolo nu au bariera bugetului, ca în Europa, sugerând astfel că singura problemă pentru a putea concura cu un astfel de spectacol este cea financiară, nicidecum logistică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Anca Dinicu este însărcinată. Cum a anunțat actrița că ea și iubitul ei vor deveni părinți: „Mai bine să...
Pro FM
Lenny Kravitz, dezvăluiri despre viața sentimentală: „Nu am mai avut o relație serioasă de nouă ani!”
Film Now
Keith Urban a dezamăgit-o profund pe Nicole Kidman cu o postare recentă pe rețelele sociale. Dependența lui...
Adevarul
Presa rusă scrie despre declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial după ce Putin a avertizat Occidentul...
Newsweek
Recunoașteți personajul? Marele actor care avea Parkinson de la debut. A călcat „pe bec" în căsnicie
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...