Peste 1.200 de elevi din Prahova învață online, după ce comuna lor a rămas fără gaze în plin ger, din cauza unei avarii

Data publicării:
cursuri predate online
Credit foto: Guliver/Getty Images

În plin val de ger, peste 1.200 de elevi din Ciorani, județul Prahova, au fost trimiși acasă de la școală, din cauza frigului din sălile de clasă. Întreaga comună a rămas fără gaze, iar problema ar urma să fie rezolvată de furnizor abia peste câteva zile, scrie Observatorul Prahovean.

Începând de miercuri, 10 ianuarie 2024, cei 1.200 de copii din Ciorani, județul Prahova, învață online. Este vorba de elevii de la Liceul Tehnologic "Profesor Ilie Gavrilă", dar și de cei ai Școlii Gimnaziale din localitate.

Decizia s-a luat după ce întreaga comună a rămas fără gaze încă de luni, 8 ianuarie, din cauza unei avarii la rețea.

Întrucât temperaturile în zonă au scăzut sub pragul de îngheț, în sălile de clasă este foarte frig, motiv pentru care primăria a solicitat Inspectoratului Școlar Județean ca orele de curs să se desfășoare, temporar, online.

"În urma unor discuții purtate la nivel de Inspectorat Școlar și Consiliu Județean, s-a hotărât ca cei 1.200 de elevi de la cele două unități de învățământ să intre în online până când problema se va rezolva. Am asigurări ferme din partea operatorului că luni, 15 ianuarie, copiii pot reveni la cursuri în săli de clasă încălzite corespunzător”.

În cursul zilei de miercuri, o a doua comună din Prahova, alimentată de același furnizor, a rămas fără gaze. Este vorba de comuna Tomșani, situată la doar 17 kilometri de Ciorani.

"Am informat deja Prefectura Prahova, Consiliul Județean și ANRE cu privire la această problemă. Vom analiza dacă se impune funcționarea școlilor în sistem online", a transmis, pentru sursa citată, Mihai Pelin, primarul comunei Tomșani.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri