Ministrul Educației explică demiterea inspectorilor școlari

Data publicării:
liviu pop_govro
Foto: gov.ro

Inspectorii școlari generali care au fost demiși nu au respectat contractul de management, a explicat ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, lapostul public de televiziune.

liviu pop_govro
Foto: gov.ro

„Și inspectorii școlari generali funcționează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Nu mă interesează promovabilitatea la examenul de bacalaureat, pentru că nu este rodul inspectorului școlar prin contractul de management, este rodul profesorilor și al elevilor pe programele respective. (...) Inspectorii școlari, directorii și toți cei care fac parte din structurile de conducere ale MEN subordonate sunt evaluați pe contract de management, adică acel contract de mandat periodic. (...) Dacă ai un contract de management și nu îl respecți, trebuie să pleci acasă. Simplu. Starea învățământului este importantă pentru țara aceasta. Aveau obligația — și vă dau un exemplu — ca până în 31 iulie să transmită raportul cu starea învățământului”, a afirmat Pop, potrivit News.ro.

El a spus că inspectorii demiși au primi înștiințările și prin poștă, nu doar prin fax.

„Am văzut chestiunea cu faxul. În fapt, toți au primit prin poștă decizia și notificarea, pentru că așa este normal și așa scrie în lege. Cu soarta elevilor din România nu ne jucăm”, a afirmat reprezentantul MEN.

Liviu Pop a declarat că vor fi evaluați în continuare atât inspectorii care au rămas, cât și cei care vor fi numiți prin delegație.

„În continuare sunt evaluați inspectorii și care au rămas, și care vor fi numiți cu delegație. În 14 zile, conform contractului de management, am făcut eliberarea. (...) După 14 zile vor veni alții pe contract. Nu are nicio implicare politică. Am auzit un lider politic, dar nu vreau să politizez funcția de ministrul al educației, făcând niște afirmații total denaturate. Nu intru în polemică politică. (...) În rândul celor 13 inspectori sunt și colegi de-ai mei din PSD, și independenți și din alte partide. Dacă tu, ca manager de inspectorat școlar, nu îți respecți contractul de management, cum poți avea pretenția ca un director de unitate școlară să o facă, un diriginte să o facă sau un profesor să o facă?”, a susținut ministrul educației.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri