Încă un an în care examenul de titularizare se dovedeşte prea greu pentru profesorii care vor să îi educe pe elevi. Mai mult de jumătate dintre ei nu au reuşit să ia notă peste 7.00 şi să depăşească stadiul de suplinitor. Din 24.000 de candidaţi, doar 118 au primit 10 curat. Cele mai bune rezultate au fost în judeţul Cluj şi cele mai slabe în Giurgiu.
„Şase am luat, dar nu e ce aşteptam să iau! Nu e normal la experienţa pe care o avem, să fim obligaţi să scriem nişte definiţii de acum 100 de ani. Şi... Na, nu mi se pare logic!”.
Profesorii au avut multe semne de întrebare când au văzut rezultatele. La Bucureşti, o candidată care a dat examen scris la Educaţie Fizică şi Sport a obţinut ca notă doar un 90 de sutimi peste punctul luat din oficiu.
„Nu ştiu baremul cum s-a făcut! Baremul nu se pupă unul cu altul. Deci... Cum s-a ajuns la sutimi eu chiar nu înţeleg lucrul ăsta”, explică femeia.
Alţii, în schimb, s-au mirat ...că au luat notă mare.
„Oare asta-i nota mea? Așa de mare? 8,76? Mulțumesc, Doamne! Ce mă bucur!” - bucuria acestei învăţătoare a fost cu atât mai mare cu cât s-a întors în ţară după ce a pierdut un post bine plătit în străinătate. Alţii, în schimb, nu au avut deloc motive să fie fericiţi. 70 de profesori au fost eliminaţi din examen sau au avut lucrările anulate pentru că au copiat. Unii se consideră însă nedreptăţiţi.
Inspectorii şcolari le dau însă veşti proaste celor care au făcut contestaţii.
Ionel Florian Lixandru - inspector şcolar general al ISMB: „Din păcate, situaţia nu se schimbă! Lucrarea tot anulată rămâne!”.
Anul acesta, peste 4.000 de profesori care au dat examen pentru titularizare au rămas... repetenţi: au luat note între 1.00 şi 4,99.