Detalii cutremurătoare despre tragedia din Iași, unde o mamă și-a aruncat bebelușul de 5 luni de la etajul 3, ca să îl salveze din foc

Data actualizării: Data publicării:
copil mort incendiu iasi
Sursa foto: colaj Ziarul de Iași

Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul tragediei din Iași, unde un bebeluș de 5 luni a murit, după ce mama lui l-a aruncat de la etajul 3 ca să îl salveze din flăcări. Femeia, care este în stare gravă la spital, l-ar fi învelit în mai multe pături și haine groase, înainte să îl arunce pe geam. La sosirea salvatorilor, ea ar fi strigat la echipajul de ambulanță să-i caute bebelușul sub pături. Între timp, soțul femeii - despre care vecinii spun că avea certuri dese cu aceasta - a fost dus la audieri, scrie Ziarul de Iași. “Nu eu am pus focul, doar era soţia mea”, le-ar fi declarat acesta anchetatorilor.

Tragedia a avut loc miercuri, cu puțin înainte de ora 15:00, într-un bloc din cartierul Cantemir, din Iași. În apartamentul în care familia se mutase de curând a izbucnit un incendiu. Întrucât ușa ar fi fost blocată de flăcări, femeia a luat o decizie dramatică: să își arunce bebelușul pe geam, după care a sărit și ea.

Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia, scrie sursa citată, l-ar fi învelit pe băiețelul de 5 luni în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere.

Potrivit martorilor, la venirea ambulanței, aceasta ar fi strigat, cu ultimele puteri, la medici că bebelușul este în apropiere, să-l caute sub pături și să îl salveze.

Atenție! Fotografii care vă pot afecta emoțional!

Sursa foto: Ziarul de Iași
Sursa foto: Ziarul de Iași

Bebelușul a ajuns în stare foarte gravă la spital. Câteva ore mai târziu, micuțul a murit.

"Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi contuzie abdominală", a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, unde bebelușul a fost dus inițial.

Și starea mamei lui este extrem de gravă. Femeia este internată la Chirurgie Plastică, cu arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă. În plus, s-a ales cu răni grave și după ce s-a izbit de sol.

"Pacienta a suferit o fractură complexă de bazin, fractură complexă sacrum (n.red. os triunghiular care face parte din bazin), fracturi costale pe partea stângă, în dreptul vertebrelor C6-C7" a declarat, pentru Ziarul de Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Între timp, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat: incendiul a izbucnit accidental sau a fost pus intenționat. Soțul femeii a fost dus la audieri: "Nu eu am pus focul, doar era soţia mea", le-ar fi spus acesta oamenilor legii.

Familia locuia de puțină vreme în bloc, spun vecinii, care i-ar fi auzit pe cei doi soți certându-se adesea. Oamenii din bloc susțin că, de multe ori, neînțelegerile ar fi degenerat în violențe, iar femeia își lua bebelușul și pleca la părinții ei. Ultima oară, bărbatul şi-ar fi agresat soţia chiar de Crăciun, iar ea s-ar fi refugiat câteva ore la o vecină, scrie sursa citată.

Până să intre în concediul maternal, femeia lucrase ca medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, mai scrie presa locală.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Anchetatorii s-au întors, joi dimineață, în apartamentul familiei, pentru a căuta noi probe care să facă lumină în acest caz.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...