Elev lovit de gardian cu mătura

Data publicării:
Elev lovit de gardian cu matura.mp4_snapshot_00.50_[2016.11.02_18.08.29]


Un elev de 13 ani a ajuns la spital dupa ce a fost lovit cu o matura în cap chiar de catre cel care ar fi trebuit sa aiba grija de copii. Gardianul școlii din comuna galațeana Schela l-ar fi lovit cu pumnul pe baiat, iar dupa ce acesta a fugit a aruncat dupa el cu o matura cu coada de lemn. Baiatul a cazut, iar în cadere s-a lovit la cap. Totul s-a întâmplat în curtea școlii, după ce elevul i-ar fi vorbit urât paznicului. Inspectoratul școlar a început o ancheta, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Elena Misăilă, mama băiatului: "A venit acasa plângând, schimat la faţa, galben tot, tremura .. i s-a umflat pe partea dreapta la....cu capul aşa cum ar fi, pe o parte. Reporter: A fost lovit tare? A fost lovit tare daca s-a rupt matura aia în doua...daca era copilul lui şi eu faceam aşa pentru el, ce facea, el statea aoa liniotit?"

Incidentul a avut loc marţi dupa-amiaza, când Florin era de serviciu pe şcoala. Totul a pornit de la faptul ca mai mulţi elevi au refuzat sa intre la ore, iar gardianul i-ar fi reprooat baiatului ca nu îi trimite în clasa.

Maricica Mezinu, directorul școlii Gimnaziale Schela: "Paznicul la fel, le-a spus sa intre la ora, unul dintre copii a adresat cuvinte jignitoare paznicului, e vorba de elevul Misaila şi..a luat-o la fuga şi paznicul a aruncat cu o matura dupa copil"

În urma loviturii, copilul s-a prabuşit, iar în cadere s-a lovit la cap. Dupa ce şi-a revenit, baiatul a plecat singur acasa unde i s-a facut rau.

Constantin Misăilă, bunicul băiatului: "L-a batut, a rupt cotorul de matura de capul lui, i-a curs sânge, a cazut jos, n-a mai ştiut pe unde este, l-a fi sculat paznicul sau s-a fi sculat el, nu ştiu, şi pe urma iar l-a mai luat la bataie ... în loc sa aiba grija de ei sa-i bata, doamna, se poate aşa ceva..."

Elena Misăilă, mama băiatului: "Tremura, zicea ca îi vine de la stomac, de la cazatura de la cap îţi vine şi rau de la stomac când ai o cazatura şi am chemat imediat ambulanţa, a venit poliţia"

Baiatul este internat în Secția de Neurologie a Spitalului de Copii din Galaţi, unde va mai râmâne câteva zile sub supraveghere medicala.

Eva Cojocaru, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Galați: "Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral consecutiv unei dezechilibrari dupa o agresiune. Este în stare clinica buna, cu glasgow 15, este orientat, colaboreaza."

Atât la şcoala, cât şi la Inspectoratul Şcolar s-au început anchete.

Oana Enache, purtător de cuvânt ISJ Galați: "Inspectorul de specialitate va lua legătura cu doamna director și, ca urmare, se va realiza o mică anchetă în ceea ce privește studierea faptelor și aplicarea corecta a legislației".

Gardianul nu a mai venit la ocoala oi risca desfacerea contractului de munca. Poli?iotii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.


reporter: Dana Costache
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...