Război între şcoală şi Primărie. Elevii tremură, în timp ce banii colegiului din Castelu sunt cheltuiţi inutil

Data publicării:
ELEVI CASTELU BANCI

300 de elevii ar fi fost ţinuţi în frig de mai multe ori în ultimii ani, susţin autorităţile locale din Castelu. Directorul şcolii nu s-ar fi ocupat de confortul lor, în schimb, a investit bani în camere de supraveghere pe care le-a montat ...în toalete.

Antoneta Prodan, viceprimar Castelu: "Refuz să cred că acest director vrea binele şcolii. Am sesizări de la părinţi. Există o mămică la Medgidia. Copilul ei, din cauza frigului pe care îl îndură în şcoală i s-a făcut rău, A luat-o salvarea. Are documente".

Pentru că se teme că fiica ei va fi persecutată, mama ne-a povestit, sub protecţia anonimatului, că este a treia iarnă consecutiv în care elevii nu au căldură în clase.

Părinte "Copiii stau cu geci pe ei. Vine acasă vânătă. Şi i-am zis (n.r., directorului) că fata o să aibă probleme toată viaţa. La 18 ani şi puţin, când au văzut-o la Constanţa (n.r. medicii), au zis că la vârsta asta nici nu trebuia să aibă aşa probleme: contracţia muşchilor inimii din cauza frigului".

La momentul vizitei noastre, în sălile de curs era destul de clad. Caloriferele frigeau, iar centrala termică fusese pusă în funcţiune încă de la primele ore ale dimineţii.

Mihaela Beznea, director Colegiul "Dobrogea":  "Noi funcţionăm conform registrelor şi putem demonstra asta oricând, 8-10 ore, funcţie de temperaturile extrene".

Directorul Colegiului susţine că şcoala cea nou construită nu este racordată la centrala termică şi că de vină ar fi lipsa de interes a Primăriei în a cărei sarcină intra şi asigurarea utilităţilor în clădire.

Reprezentantul administraţiei locale spune, în schimb, că lucrările trebuie realizate de directorul colegiului, care ar acoperi diverse chestiuni ilegale care se întâmplă acolo.

Într-una vizitele sale la internat, viceprimarul a rămas fără cuvinte când a văzut că un individ se pregătea să fure 13 calorifere.

Antoneta Prodan, viceprimar Castelu: "Descui uşa şi intru, şi găsesc infractorul în interior. Doamna director, în cancelarie şi doamna zice că nu e treaba ei!".

Viceprimatul acuză conducerea şcolii pentru dispariţia unor materiale de construcţie în valoare de peste 200.000 de lei, dar şi de faptul că directorul ar fi modificat acoperişul unuia dintre corpurile şcolii fără a avea autorizaţie.

Aşa se face că peste opt milioane de lei au fost investite fără rost într-o clădire modernă neutilizată, într-un cămin şi o cantină mâncate de igrasie, mucegai şi prădate constant de hoţi.

În timp ce primăria şi directorul Colegiului sunt ocupaţi să-şi paseze vina şi responsabilitatea, cele trei clădiri continuă să se degradeze iar autorităţile competente nu rezolvă conflictul şi nici să vadă ce s-a întâmplat cu atâţia bani!

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „N-avem de dat...
Digi FM
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, „devastat și distrus” de aventura soției lui: „Știa că îl înșela în timp...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Sophia Loren, apariție rară în public. Actrița în vârstă de 89 de ani s-a sprijinit de un baston, în timp ce...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
VIDEO Panică în Marea Neagră. Putin trimite 3 nave cu rachete care trag la 2.000 km. Ce misiune au?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...