Model de administrație liberală: Cluj-Napoca are cel mai mare buget din istorie pe 2024

Data publicării:
Emil Boc face declarații.
Emil Boc. Foto: Inquam Photos / Raul Stef

Municipiul Cluj-Napoca are în acest an cel mai mare buget din istorie, peste 720 de milioane de euro, așa cum a anunțat primarul Emil Boc. Astfel, este înregistrată o creștere de 25,13% în 2024 față de anul precedent, bazată pe investiții.

Primarul Emil Boc a prezentat într-o conferință de presă cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului pentru acest an, dar și pentru anii următori, printre care investițiile și crearea de locuri de muncă, dar și dezvoltarea verde, digitală.

„Obiectivul este de menține atractivitatea Clujului ca orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții și oraș de referință în UE. În asta se transpune toată politica pe care o promovăm noi, o viață cât mai bună la Cluj-Napoca”, a spus primarul liberal în cadrul conferinței.

Fondurile europene și naționale reprezintă o componentă deosebit de importantă în alcătuirea bugetului, mai precizează primarul. Astfel, metroul, centura metropolitană și restul proiectelor finanțate din fonduri externe au o pondere mai mare față de cheltuielile din bugetul local, a subliniat Emil Boc.

Primarul a precizat că meritul pentru această realizare istorică este al clujenilor și a administrației locale care a demonstrat că poate fi un model de administrație, capabilă să atragă fonduri europene.„Înainte de a împărți, trebuie să produci”, a spus Emil Boc.

Printre alte proiecte importante ale Clujului se numără Spitalul Regional de Urgență, alte proiecte vizează aducerea a noi 18 autobuze electrice și reabilitarea termică a 16 blocuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri