61 de câini, găsiţi într-o gospodărie din Alba. Proprietara a fost amendată cu 12.000 de lei

Data publicării:
caini
Foto: Facebook/NOA

O femeie din Teiuş a fost amendată cu 12.000 de lei după ce în gospodăria sa au fost găsiţi 61 de câini care nu aveau asigurate condiţii corespunzătoare şi nici nu erau toţi sterilizaţi şi microcipaţi, a anunţat vineri IPJ Alba.

Poliţiştii efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor şi intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

Începând cu data de 13 februarie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au efectuat demersuri pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor de protecţie privind 61 de câini aflaţi la o locuinţă din oraşul Teiuş.

"În urma verificărilor efectuate împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Oraşului Teiuş, a fost evaluată starea de sănătate a fiecărui animal, iar cu sprijinul mai multor asociaţii pentru protecţia animalelor, 41 de exemplare au fost plasate în adăposturi din judeţele Alba şi Sibiu. În legătură cu alte 20 de animale, a căror stare de sănătate este corespunzătoare şi a căror hrănire şi îngrijire este asigurată de către o persoană din localitate, sunt efectuate, în continuare, demersuri, pentru a fi plasate în adăposturi", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit IPJ Alba, întrucât, în urma controlului efectuat, au rezultat şi aspecte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor şi intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

"Totodată, proprietara animalelor a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei, pentru că nu a asigurat condiţii de viaţă, bunăstare şi asistenţă medicală corespunzătoare şi pentru că a omis să sterilizeze şi să microcipeze o parte din animale", se mai arată în comunicatul IPJ Alba.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri