Galerie Foto Experiența cumplită a unei femei care a fost diagnosticată cu cancer în același timp cu mama ei

Data actualizării: Data publicării:
colaj
Kimberley Findeis-Sparkes a fost diagnosticată cu cancer în același timp cu mama ei FOTO: Profimedia Images

O femeie care credea că este stresată, având mai multe simptome specifice, a fost diagnosticată cu cancer. Tragic este că, în același timp, și mama ei suferea de aceeași boală.

Kimberley Findeis-Sparkes a mers la un control medical și i s-a spus că are o masă malignă în corp. Tânăra a fost șocată de vestea primită, gândindu-se doar la cei doi fii ai ei, Harley, de 12 ani, și Hugo, de 10 ani.

Kimberley Findeis-Sparkes și copiii ei FOTO: Profimedia Images
Kimberley Findeis-Sparkes și copiii ei FOTO: Profimedia Images

La acea vreme, Kimberley, 35 de ani, din Kent, Anglia, care este mamă singură, se confrunta cu „stres” și „depresie”, fiind nevoită să aibă grijă de mama ei, Wendie, de 61 de ani, care urma tratament pentru cancer.

Însă toată situația s-a dovedit a fi mult mai sinistră. După ce a slăbit și-a descoperit un nodul „foarte mare” în sân.

Când medicii mi-au spus că am cancer la sân, am fost îngrozită că aveam să-mi părăsesc copiii și nu o să-i văd crescând”, a spus Kimberley pentru NeedToKnow.co.uk.

„M-am simțit stresată și obosită timp de cinci luni când am văzut-o pe mama trecând prin leucemie, am demisionat de la serviciu pentru a avea grijă de ea. Într-o noapte eram în pat și am avut un reflux acid foarte sever. Mi-am pus mâna pe piept și am masat pentru a încerca să calmez senzația de arsură și atunci am simțit nodul. Dacă nu aș fi slăbit nu cred că l-aș fi descoperiat atunci”, a spus femeia.

Îngrozită, Kimberley și-a contactat imediat medicul care a programat-o la teste de specialitate. „Am început să fac planuri în capul meu, m-am gândit să le las scrisori fiilor mei pentru zilele de naștere din fiecare an. M-am gândit chiar și la scrisorile pe care le-aș scrie viitoarelor lor partenere, în care să le mulțumesc pentru că îmi iubesc fiii. Șocul și neîncrederea au fost reacțiile mele inițiale”, a povestit femeia.

Kimberley a fost șocată și de faptul că se lupta cu boala în același timp cu mama ei.

„După șoc a venit furia. Mi s-a părut atât de crud să pun din nou familia în situația asta. Când am fost diagnosticată, așteptam transplantul de celule stem pentru mama și eram cu toții fericiți că, după luni de zile în care a făcut chimioterapie și am văzut-o suferind, ne apropiam de ultimele etape de tratament, iar acum o luam de la capăt cu mine”, a mai spus femeia.

Cancerul a prelungit stresul și durerea tuturor. Mama a trebuit să se concentreze pe recuperarea ei, așa că am căutat sprijin la alți membri ai familiei, cum ar fi tatăl meu, pentru că nu voiam să o chinui pe mama. Nicio mamă nu ar trebui să-și vadă copilul trecând printr-un tratament pentru cancer, indiferent de vârstă, mai ales când trece ea însăși prin asta”, a mai spus ea.

Medicii au programat-o la 6 sesiuni de chimioterapie. În prezent, ea așteaptă rezultatele testelor genetice pentru a afla ce are de făcut în continuare.

„Chimioterapia a fost dificilă și am avut aproape toate efectele secundare la care v-ați putea gândi. De asemenea, am avut ghinion, deoarece părul mi-a căzut neobișnuit de repede. Tratamentul a fost cel mai dificil moment din viața mea. Am încercat să rămân cât mai pozitivă în fața altor oameni, dar per total nu m-am descurcat bine. A trebuit să am conversații dificile cu băieții mei, să-i pregătesc pentru căderea părului și pentru zilele grele din cauza simptomelor”, a mai spus ea.

Kimberley urmează un tratament în timp ce o îngrijește în permanență pe mama ei.

Ea este hotărâtă să-și folosească experiența pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân, în special la femeile mai tinere. „Nu m-aș fi gândit că voi fi diagnosticată cu această boală la numai 35 de ani”.

Medicii au confirmat că la ambele femei cancerul este în remisie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...