Israel a încheiat cu România un parteneriat strategic în domeniul agricol

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
israel romania
sursa: shutterstock.com/

În ideea consolidării securităţii alimentare a Israelului, ministrul Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică la Bucureşti un memorandum de înţelegere cu privire la furnizarea de grâu în situaţii de urgenţă, informează Agerpres. În schimbul grâului, Israelul va furniza României tehnologie şi expertiză agricolă.

Cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel. 

"În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă", a declarat Avi Dichter.

Acordul cu România vine după alte acorduri similare cu Uzbekistanul, Azerbaidjanul şi Morocul, toate având drept obiectiv diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu, după criza globală provocată de invazia rusească din Ucraina.