Cel mai cunoscut club de fotbal din Mexic se listează pe bursă. Vor să renoveze stadionul cu banii obținuți din vânzarea de acțiuni

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
club america
sursa: profimediaimages.ro/

CF America va deveni primul club mexican de fotbal listat la bursă, cu scopul de a finanţa renovarea faimosului stadion Azteca înainte de Cupa Mondială din 2026, transmite Agerpres.

Club America are 14 titluri şi şase cupe în palmares şi va fi listat la Bursa de Valori Mexicană (BMV) sub numele companiei Ollamani, care gestionează operaţiunile clubului, stadionului şi alte afaceri deţinute de compania de media Grupo Televisa.

Acţiunile vor avea un preţ iniţial de 2,59 pesos mexicani (0,15 dolari), unul dintre cele mai mici de pe bursă, potrivit BMV, într-o strategie a Grupo Televisa de a finanţa renovarea în valoare de 150-160 de milioane de dolari a stadionului Azteca.

America, cel mai de succes club al Mexicului şi campion en titre, este al zecea cel mai valoros club de fotbal din America Latină, conform listei Forbes de anul trecut, cu o valoare de 256,1 milioane de dolari, inclusiv stadionul.

Azteca cu o capacitate de 83.264 locuri a fost primul stadion care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale, Brazilia lui Pele câştigând-o pe prima în 1970, iar Argentina lui Diego Maradona pe a doua, în 1986.

Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită de Statele Unite, Canada şi Mexic, finala fiind găzduită de East Rutherford, New Jersey.

Pe stadionul Azteca va avea loc meciul de deschidere, alte două meciuri din faza grupelor, unul în şaisprezecimi şi unul în optimile de finală.