Alertă SMiShing ING: utilizatorii primesc mesaje suspecte pe telefon. Nu le accesați

Alexandru Gologan Data publicării:
alerta phising
SMS fals trimis în numele ING Bank sursa: DigiEconomic

Există o nouă tentativă de tip SMiShing, prin care infractorii digitali încearcă prin serviciul SMS să convingă potențiale victime că au probleme legate de conturile deschise la banca ING.

Clienții băncii ING au primit un mesaj suspect prin SMS, care anunța suspendarea contului bancar. Infractorii digitali au oferit și soluția: pentru a-l redeschide trebuie să accesezi un link prin care să furnizezi datele personale.

Toți cei care au primit respectivul mesaj sunt sfătuiți să nu acceseze linkul și să nu-și furnizeze datele, pentru a nu deveni victimele unei înșelătorii elaborate.

„Dacă primiți mesaje SMS de tipul celor din imagine, vă rugăm să nu accesați link-ul și să nu introduceți datele voastre personale”, potrivit ING.

Phishing-ul este un tip de fraudă online care se bazează pe vulnerabilitatea utilizatorilor de a furniza date sensibile, precum datele cardului, în urma primirii unui e-mail de la o instituție care în aparență pare legitimă. Smishing-ul este același lucru, doar că metoda de livrare a înșelătoriei nu este un e-mail ci un SMS.