Fabricantul american de drone Periscope Aviation semnează acord cu fabrica de armament brașoveană Carfil

Redacția Digi Economic Data publicării:
Drona militara
Dronă militară Periscope Aviation. Foto: Compania

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, proprietarul fabricii de tehnică militară Carfil, din Brașov, va semna un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile Periscope Aviation, la expoziția Black Sea Defense, Aerospace and Security (BDSA) 2024.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor BSDA, acordul marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV-uri militare şi civile, scrie Agerpres.

De asemenea, proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai, la standul Companiei Naţionale Romarm, fabrica brașoveană Carfil fiind subsidiara acesteia.

Societatea Carfil, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României. În prezent produce lansatoare de grenade și bombe (AG/RPG) și muniție pentru acestea. 

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.