Podcast Climatolog: România poate profita de schimbările climatice. ”În Grecia sunt peste 40 de grade. Pe litoralul românesc 30”

Data publicării:
termometru care arata o zi torida la malul oceanului
Climatolog: România poate profita de schimbările climatice. ”În Grecia sunt peste 40 de grade. Pe litoralul românesc 30”

O discuție între Valentin Chisoceanu și climatologul Roxana Bojariu.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Luna iulie a acestui an este pe cale să devină cea mai caldă din istoria măsurătorilor, spune observatorul european Copernicus, programul responsabil cu analizarea mediului înconjurător. Probleme sunt în toată Europa de Sud, în China și America de Nord. Organizația Națiunilor Unite afirmă că aceste recorduri de temperatură sunt alimentate de o combinație de factori: fenomenul meteo denumit El Nino, încălzirea oceanului Atlantic și schimbările climatice.

Invitata podcastului DigiContext este climatologul Roxana Bojariu. Aceasta afirmă că România are un potențial uriaș și poate profita în mai multe domenii de schimbările climatice. De exemplu, în domeniul turismului, Roxana Bojariu e de părere că litoralul românesc ar putea avea un avantaj: ”dacă în Grecia temperaturile trec de 40 de grade, în România, la mare, nu sunt mai mult de 30 de grade în această perioadă.”

În domeniul agriculturii, România se poate axa mai mult pe cultivarea unor produse în contextul în care regiuni mari din țări precum Spania sau Grecia vor fi tot mai aride, iar la noi în țară solul este fertil. Și în domeniul energiei putem profita de schimbările climatice.

Pe de altă parte, Roxana Bojariu combate și teoriile conspirației atunci când vine vorba de cum se măsoară temperatura. Un astfel de mesaj, lansat de un avocat și profesor universitar, a strâns numeroase reacții în mediul online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast