Harta dezastrului la Bacalaureat. La un liceu din Dolj, din doi candidați a reușit doar unul. Situația e și mai critică la alte licee

Data actualizării: Data publicării:
eleva suparata din cauza rezultatului primit
Harta dezastrului la Bacalaureat. La un liceu din Dolj, din doi candidați a reușit doar unul. Situația e și mai critică la alte licee. FOTO: Getty Images

Situație dezastruoasă la mai multe licee din țară, unde numărul elevilor trecuți pe listele de bacalaureat 2023 a fost mai mic de zece. Nici măcar aceștia nu au reușit să obțină media minimă necesară pentru a lua examenul. Este vorba despre licee care și la sesiunea anterioară au avut rezultate similare.

La Liceul Tehnologic ”Constantin Ianculescu” Carcea din Dolj au fost înscriși la bacalaureat doar doi candidați. Unul a fost respins. Cel care a reușit să ia examenul a obținut 7,18.

Tot doi candidați au figurat și pe listele Liceului Tehnologic ”General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din Galați. Unul a fost respins, iar unul nu s-a mai prezentat la examen.

La Liceul Tehnologic Mîrșa din Sibiu, din doi candidați niciunul nu a reușit să obțină media necesară pentru a lua bacalaureatul.

Situație critică este și la Liceul Tehnologic Pucioasa din Dâmbovița, unde din 8 candidați, niciunul nu a luat bacalaureatul.

La Liceul Teoretic ”Anastasie Basota” Pomarla din județul Botoșani, doar un candidat din 9 a reușit să treacă examenul, cu 8.33.

La Liceul Tehnologic Oraș Pătârlagele din Buzău a fost un singur candidat. Nici măcar acesta nu a obținut media minimă necesară, el fiind respins cu 5.55.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” din Focșani, din 6 candidați s-a prezentat doar unul. Acesta a reușit să ia bacalaureatul la limită, obținând media 6.1.

La Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” Călugăreni din Giurgiu, din 10 candidați, doar doi au reușit. Cinci au fost respinși, iar trei nu s-au prezentat la examen.

Tot zece candidați au fost și la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Tulcea. Dintre aceștia, doi au reușit, iar opt au fost respinși.

La Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Timiş, şapte elevi au susţinut examenul de Bacalaureat şi niciunul nu a promovat. Situație similară și la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Timişoara unde nicinul dintre cei 14 candidaţi înscrişi la examen nu a promovat.

Acestea sunt doar câteva dintre liceele care la sesiunea de bacalaureat de anul trecut nu au avut niciun candidat care să obțină media minimă necesară ca să ia examenul de bacalaureat.

Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost publicate luni, 3 iulie, pe bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen. Rezultatele la BAC 2023, pe județe, sunt disponibile și pe Digi24.ro. Rezultatele la BAC 2023 sunt în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. 

Citește și: Harta mediilor de 10 la Bacalaureat 2023

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...