Exclusiv Nicușor Dan: „Bătălia se dă în continuare între mine și Piedone. Firea nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să mai candideze”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Nicușor Dan i-a criticat pe cei doi, spunând încă o dată despre Piedone că este un interlop, iar despre Firea că are conexiuni cu speculatori imobiliari. FOTO: Inquam Photos/Saul Pop

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți, la Digi24, după decizia Coaliției de a merge cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, că în continuare bătălia se dă între el și Cristian Popescu Piedone. De asemenea, i-a criticat pe Piedone și Firea, spunând încă o dată despre edilul Sectorului 5 că este un interlop, iar despre Firea că are conexiuni cu speculatori imobiliari și nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar.

„Am văzut și eu decizia Coaliției. Dovedește o dată în plus modul în care au acționat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în șase săptămâni și jumătate. În configurația actuală, în continuare, primele două șanse le am eu și Piedone. De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate și Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susținută de toată Coaliția. Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine și Piedone”, a declarat Nicușor Dan.

El a mai explicat că avem doi candidați pe partea stângă, și pe Firea și pe Piedone, și fiecare are conexiuni cu speculatori imobiliari.

„Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci PUZ-uri de sector, toate anulate și suspendate de instanță și Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viață acest PUZ de sector, deși Curtea de Apel București l-a anulat. Firea a dat sute de autorizații de construire ilegale, dând metri pătrați de spațiu în plus față de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătorești. Într-o societate normală un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”, a mai spus primarul.

Edilul a mai adăugat că Piedone este un interlop, în definiția din DEX.

„E condamnat penal, în toate deplasările sale e însoțit de niște oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiția de interlop”, a conchis Nicușor Dan, la Digi24.

Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice. Coaliţia a discutat situaţia candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, iar după lungi discuţii a ajuns la soluţia candidaturilor separate.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri