Exclusiv Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
Traian Băsescu vorbește și gesticulează în timpul unui discurs rostit la o tribună
Traian Băsescu. Foto: Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, în emisiunea Briefing, la Digi24, că retragerea lui Cristian Popescu Piedone din cursa pentru Primăria Capitalei ar înseamna o victorie categorică a Gabrielei Firea. Cu toate acestea, Băsescu susține că Piedone nu-și va retrage candidatura pentru că este „în înțelegere cu Ciolacu”, care nu și-ar dori ca Firea să câștige un nou mandat la București.

Întrebat dacă este în interesul lui Ciolacu ca Firea să nu câștige Capitala, Băsescu a răspuns: „Da, și de asta rămâne Piedone în competiție. Eu sunt convins că insistența asta publică n-am vorbit, n-am sunat, nu ne-am auzit, este ca să pună o perdea de fum, nici Ciolacu și nici Piedone nu e omul care să nu intre în dialog dacă există un interes. Și eu sunt sigur că există acest interes, menținerea lui Piedone ca să se diminueze șansele lui Firea.

Întrebat dacă nu-l va costa pe Ciolacu ca PSD să piardă Primăria Capitalei, Traian Băsescu a răspuns: Ba da, îl va costa și dacă Firea va face un rezultat foarte bun, pentru că toți vor spune 'Nu vezi? i-au lipsit trei procente să câștige primăria, dacă o băgai de la început în competiție își lua cele trei procente și ar fi câștigat'. Ciolacu a făcut un joc și mârșav și nedrept, spun asta în condițiile în care îmi doresc ca Firea să aibă parte de bătăi cât cuprinde în politică. În ce privește situația actuală a lui Firea, dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea, o văd prima. La cum arată cifrele astăzi. Dar Piedone nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu. Este vital pentru Ciolacu ca Piedone să rămână în competiție”.

Fostul preşedinte al României a adăugat că a crezut că Marcel Ciolacu este un om bun, însă după figura pe care a făcut-o cu Cătălin Cîrstoiu şi candidatura acestui la Primăria Capitalei, şi-a dat seama că liderul PSD „e un meltican care le învârte, le zăpăceşte, ori la Bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL”.

„Am crezut că Marcel Ciolacu e un om bun, dar când am văzut ce a făcut pentru locale, m-am lămurit că e o făcătură. (...) Ciolacu e un meltican care le învârte, le zăpăceşte, ori la Bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL. Ori la Bucureşti nu se face tot aşa, se face altfel, mai ales că sunt sectoarele care trăiesc zi de zi în parteneriat şi PSD şi PNL au parteneriat la sectoare. N-ai cum să vii să plantezi un candidat peste noapte. Deci cred că a greşit Ciolacu”, a mai spus Băsescu.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri