Robert F. Kennedy Jr., candidatul independent la președinția SUA, a avut probleme cu memoria după ce un vierme i-a parazitat creierul

Data publicării:
New York, United States. 01st May, 2024. Robert F. Kennedy Jr. speaking at a press conference in Brooklyn, New York City. Credit: SOPA Images Limited/Alamy Live News
Robert F. Kennedy Jr. este fiul fostului ministru al justiţiei şi candidat democrat la preşedinţie Robert 'Bobby' Kennedy. Sursa foto: Profimedia Images

Robert F. Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate din cauza unui parazit care i-a pătruns în creier şi i-a distrus o parte a acestuia, a scris miercuri cotidianul New York Times, în urma unei anchete detaliate asupra stării de sănătate a acestuia.

Potrivit New York Times, Kennedy Jr., în vârstă de 70 de ani, a suferit de importante sechele legate de prezenţa unui vierme parazit în creierul său, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Dezvăluirile se bazează, printre altele, pe o depoziţie a lui Robert Kennedy Jr. în cadrul unui divorţ, consultată de presă.

În acest document datând din 2012, Kennedy Jr. afirmă că medicii au diagnosticat că 'un vierme i-a intrat în creier, a ros o parte din el şi a murit'.

Bărbatul a mai spus că din această cauză a avut 'probleme cognitive evidente', precum şi 'o pierdere a memoriei de lungă şi de scurtă durată'.

Solicitată de AFP, o purtătoare de cuvânt a candidatului a confirmat că Robert Kennedy Jr. a 'contractat un parazit' în timpul unei călătorii 'în Africa, în America de Sud sau în Asia'.

'Problema a fost rezolvată acum mai bine de zece ani şi el este astăzi în foarte bună stare fizică şi mentală', a afirmat Stefanie Spear, după care a adăugat: 'Este hilar să se pună la îndoială starea de sănătate a domnului Kennedy, când vedem cu cine se confruntă el' - o aluzie la Joe Biden, 81 de ani, şi Donald Trump, 77 de ani.

Potrivit New York Times, Kennedy a fost şi victima unei intoxicaţii cu mercur, ce poate provoca de asemenea probleme neurologice.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...