O femeie acuză că a fost obligată să se dezbrace complet în arestul poliției britanice, iar polițiștii au intrat pe rând să o vadă

Data actualizării: Data publicării:
femeie blonda
Dannika Stewart FOTO: Sky News

O femeie a spus că a fost forțată să se dezbrace într-o celulă dintr-o secție de poliție din Manchester și apoi amenințată de către polițiști pentru a-și retrage plângerile înaintate împotriva lor.

Dannika Stewart spune că plângerile înaintate împotriva poliției din Manchester au dus la reținerea și umilirea ei în arest.

În martie 2022, ea a anunțat o presupusă infracțiune sexuală comisă împotriva unei persoane minore, însă cele reclamate nu au fost investigate temeinic de către poliție. Din acest motiv, Dannika a înaintat o plângere la organul de control al poliției, potrivit Sky News.

În plângerea respectivă, ea a precizat că avea o înregistrare pe telefon cu un ofițer de poliție care a recunoscut că denunțul ei nu a fost investigat așa cum trebuia.

După 3 luni i s-a comunicat că poliția vrea să discute cu ea, așa că a mers la secția de poliție Pendleton din Greater Manchester. Aici a fost arestată. Se pare că bărbatul pe care îl acuzase de agresiune sexuală o acuzase pe ea de șantaj. Dusă în celulă, Dannikăi i s-a ordonat să se dezbrace complet și i s-a spus că dacă nu o făcea ea ar fi fost dezbrăcată cu forța.

Femeia presupune că a fost chemată la poliție pentru că ofițerii voiau să recupereze de pe SIM-ul telefonului ei înregistrarea cu ofițerul care a recunoscut că denunțul ei nu a fost investigat. 

„Voiau să-mi arate cine este șeful”

„Așa că mi-am dat jos pantalonii și chiloții și am stat acolo complet goală”, a spus femeia. Ea a mai precizat că a fost ținută în celulă dezbrăcată, în timp ce polițiștii - între care și o femeie - au intrat pe rând ca să se uite la sânii ei.

„Totul e despre putere... În ziua în care am plecat de la secția de poliție, sergentul mi-a spus: „Trebuie să renunți la toate plângerile împotriva poliției”. Voiau să-mi arate cine este șeful”, a mai spus ea.

Maggie Oliver, fost detectiv de poliție în Manchester, care a demisionat în urmă cu peste un deceniu, după ce a semnalat mai multe nereguli din instituție, o sprijină pe Dannika prin fundația ei.

„Dannika a devenit o țintă a poliției. A fost văzută ca o amenințare pentru poliția din Greater Manchester. Și ce au făcut? Au decis că o vor închide. Cred că au făcut asta ca să-i poată confisca un telefon pe care ea avea niște dovezi”, a declarat Maggie Oliver.

În octombrie 2022, Dannika a depus o altă plângere la Biroul Independent pentru Conduita Poliției, de data aceasta cu privire la ceea ce i s-a întâmplat în celulă.

La fel ca plângerile anterioare, și aceasta a fost transmisă unei echipe interne de investigare a poliției. În raportul întocmit de către această echipă se spune că, de fapt, Dannikăi nu i s-a ordonat să se dezbrace complet, ci să-și dea jos doar hainele exterioare pentru a putea îmbrăca altele, de la arest.

Dannika spune că filmările de pe camera de supraveghere ar arăta ce s-a întâmplat cu adevărat, dar cu toate că a solicitat legal să i se furnizeze aceste imagini, poliția nu i le-a dat.

Femeia nu a renunțat și a făcut plângeri și la eșaloanele superioare, iar în final a aflat că filmările au fost șterse.

În acest timp, Dannika a fost cercetată timp de 13 luni din cauza acuzațiilor de șantaj, riscând închisoarea. Ea și-a făcut griji că își va pierde fiul, după ce a descoperit că ofițerii au reclamat-o la serviciile sociale.

Cazul Dannikăi nu este singular, iar poliția din Manchester este vizată și de alte anchete pentru abuz. Zayna Iman susține că a fost drogată și agresată sexual în timp ce se afla în arestul poliției din Manchester.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Anca Dinicu este însărcinată. Cum a anunțat actrița că ea și iubitul ei vor deveni părinți: „Mai bine să...
Pro FM
Lenny Kravitz, dezvăluiri despre viața sentimentală: „Nu am mai avut o relație serioasă de nouă ani!”
Film Now
Keith Urban a dezamăgit-o profund pe Nicole Kidman cu o postare recentă pe rețelele sociale. Dependența lui...
Adevarul
Presa rusă scrie despre declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial după ce Putin a avertizat Occidentul...
Newsweek
Recunoașteți personajul? Marele actor care avea Parkinson de la debut. A călcat „pe bec" în căsnicie
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...