VIDEO. Viitorii polițiști sunt căutați în mall-uri. Cu ce salariu sunt ademeniți tinerii

Data actualizării: Data publicării:
tineri care vorbesc cu o politista
Reprezentanții IPJ Constanța au deschis din nou un stand într-un centru comercial din oraș, în încercarea de a-i convinge pe tineri să devină polițiști.

Viitori polițiști sunt căutați în mall-uri. Este soluția găsită de reprezentanții IPJ Constanța, care au deschis, din nou, un stand într-un centru comercial din oraș, în încercarea de a-i convinge pe tineri să se înscrie la concursurile de admitere organizate în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Polițistă în mall: Asta este trusa criminalistică de bază, care conţine cam toate sculele necesare, pe care le folosim la evenimente. Şi bineînţeles aici avem trusa de lumini, pe care le folosim pentru a scoate în evidenţă mai multe categorii de urme.
Polițist: Pe acest pliant veţi găsi detaliile pentru înscrierile la școlile noastre de pregătire. Dacă sunteţi interesat, cu cea mai mare plăcere vă aşteptăm în rândurile noastre.
Tânăr: Sigur că da!
Polițist: Mulțumesc!

De la o îmbrăcăminte în pas cu moda, cu pantalonii rupți în genunchi şi alte accesorii moderne, Andrei, un tânăr de 18 ani, spune e tentat să îmbrace uniforma de poliţist. Susține că îl atrage salariul de 4.000 de lei.

Andrei, elev: Păi, sună interesant, sincer să fiu, că nu m-am gândit să continui la facultate aici, dar mi se pare interesant. Dacă este 4.000 e bine, chiar mă atrage.

O altă tânără spune că de mică a fost fascinată de criminalistică și se gândeşte să devină politistă, doar că proba sportivă îi cam dă fiori.

Ioana, tânără de 21 de ani: E un vis de-al meu, şi de asta am şi venit să întreb anumite detalii, să aflu ce şi cum. Aş încerca, sincer, cu o mica teamă legat de ce au zis ei cu proba sportivă, dar m-ar bate gândul să încerc.

Deși mulți tineri se arată interesați de o carieră în poliție, doar o mică parte reușesc. În fiecare zi, sistemul pierde agenți și din cauza pensionărilor timpurii, pentru că polițiștii din anumite structuri se pot pensiona chiar și la 47 de ani. În luna martie au fost scoase la concurs peste 300 de posturi, la care 900 de tineri au vrut să-și încerce norocul. Dintre aceștia, jumătate nu au reușit nici măcar să își completeze dosarul online, iar alții au picat diferite teste. Doar 90 au fost admiși.

Vasile Zelca, președinte SNPPC: În mall găsim tineret. În acest moment avem deficit de peste 13.400 de poliţişti la nivel național, ceea ce înseamnă că ceilalţi colegi care sunt încadraţi şi lucrează, cei 49.000 de poliţişti, lucrează în plus sute de ore suplimentare lunar pentru a acoperi acest deficit de personal.

Pentru admiterea în școlile postliceale de agenți de politie din Câmpina și Cluj-Napoca sunt disponibile 1.650 de locuri.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un bărbat beat a uitat ușa apartamentului deschisă, iar câinele său doberman a ieșit pe scară. Ce a făcut o...
Pro FM
Câți bani a câștigat Theo Rose la începutul carierei. Artista a dezvăluit și ce și-a cumpărat din prima...
Film Now
Sofia Vergara, declarații despre operațiile estetice: „Mi-aș face orice intervenție când voi fi pregătită!”...
Adevarul
Presa rusă scrie despre declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial după ce Putin a avertizat Occidentul...
Newsweek
Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan". Interviul cu Beatles i-a schimbat destinul
Digi FM
Iosif Rotariu, noi declarații la câteva zile de la moartea soției: „Nu ne-am revenit din șoc!” Fostul...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Adam Sandler, soția și cele două fiice, în vacanță în Italia. Nu au epatat în niciun fel, ci s-au purtat ca...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...