8 ceasuri care i-au aparţinut lui Michael Schumacher au fost vândute la licitaţie cu 4 milioane de euro

Data publicării:
Ceas care i-a aparținut lui Michael Schumacher. scos la licitație.
Ceas care i-a aparținut lui Michael Schumacher. scos la licitație. Foto: Profimedia

Opt ceasuri care i-au aparţinut legendei Formulei 1 Michael Schumacher - inclusiv două piese unice care au legătură cu titlurile sale de campion mondial - au fost vândute marţi la casa Christie's din Geneva pentru aproape 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro), relatează AFP, citată de News.ro.

Pilotul german a fost un colecţionar pasionat, cu un gust impecabil, până la gravul său accident de schi din decembrie 2013. De atunci, el nu a mai fost văzut în public.

Două dintre ceasurile scoase marţi la licitaţie sunt piese unice create pentru pilotul de Formula 1 şi dăruite de şeful echipei Ferrari, Jean Todt, ca dar de Crăciun, a precizat Christie's în prezentarea pieselor.

Piesa de rezistenţă, un Vagabondage 1 de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu emblema Ferrari şi 7 V care simbolizează cele şapte titluri de campion mondial de F1 ale lui Michael Schumacher, precum şi casca sa. A fost estimat la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni. A fost vândut cu 1.497.000 de franci elveţieni (1.646.700 de dolari americani sau 1.532.928 de euro), a precizat Christie's într-un comunicat la finalul vânzării, care a avut loc într-un hotel de lux din Geneva.

Familia lui Michael Schumacher, care îi protejează cu stricteţe intimitatea, a scos la vânzare şi o colecţie completă şi rară de 5 piese din colecţia F.P Journe Ruthénium, inclusiv cutia de prezentare ştampilată cu numele pilotului.

Ceasurile au fost oferite separat la licitaţie, dar au fost achiziţionate „de acelaşi cumpărător, inclusiv cutia de prezentare, pentru o sumă totală de peste 1,7 milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de dolari americani sau 1,7 milioane de euro)”, potrivit casei de licitaţii.

Dar, în ciuda încărcăturii emoţionale puternice a acestei colecţii, pusă în vânzare la 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher, în 1994, cea mai mare lovitură a fost o piesă de excepţie de la Patek Philippe, marţi.

Patek Philippe vintage Patek Philippe ref. 1518 rose sur rose din 1948 a ajuns la 2.465.000 de franci elveţieni, 2.711.500 de dolari americani sau 2.524.160 de euro, „cel mai mare preţ pentru un ceas de mână vândut în această primăvară la Geneva”, potrivit Christie's.

Este una dintre cele 58 de piese din aur roz şi una dintre cele 12 cu cadran roz, destinate pieţei din America Latină şi care prezintă un calendar cu zile şi luni în limba spaniolă.

În total, ceasurile scoase marţi la licitaţie s-au vândut pentru 22.821.050 de franci elveţieni, potrivit casei de licitaţii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „N-avem de dat...
Digi FM
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, „devastat și distrus” de aventura soției lui: „Știa că îl înșela în timp...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Sophia Loren, apariție rară în public. Actrița în vârstă de 89 de ani s-a sprijinit de un baston, în timp ce...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
VIDEO Panică în Marea Neagră. Putin trimite 3 nave cu rachete care trag la 2.000 km. Ce misiune au?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...