„Durerile dispăruseră aproape complet! Am putut reveni la viața și la obiceiurile de dinainte!”

Data actualizării: Data publicării:
Dr_Teodor_Buliga_chirurgie_generala Articol sustinut de SANADOR

Deseori, oamenii ajung la medic doar atunci când simptomele devin greu de suportat, ignorând semnalele de alarmă sau, mai grav, alegând să se trateze singuri acasă, astfel încât starea lor se agravează.

Într-o astfel de situație s-a aflat și Cătălin, un pacient de 34 de ani, diagnosticat cu hernie inghinală bilaterală. Bărbatul a amânat vizita la medic cât a putut de mult. Însă disconfortul crescut și durerea provocată de hernie l-au determinat să se programeze în cele din urmă la un consult de specialitate, la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar. După o anamneză completă și un consult amănunțit, medicul i-a recomandat singurul tratament care putea vindeca hernia – o intervenție chirurgicală.

Am ajuns la spital cu îngrijorările firești ale omului care nu mai fusese niciodată operat: cea legată de operația în sine și cea referitoare la condițiile din spital. Pentru că mai călcasem, din păcate, prin spitalele de stat. SANADOR mi-a spulberat însă ambele temeri! Personalul auxiliar s-a comportat exemplar din momentul în care am fost preluat de la recepție și până în momentul în care am părăsit spitalul. În caz de nevoie, cineva ajungea în cameră în mai puțin de 30 de secunde!”, povestește pacientul.

În cazul lui Cătălin, Dr. Teodor Buliga a optat pentru operație de hernie inghinală realizată robotic, chirurgia minim invazivă fiind considerată cea mai sigură opțiune de tratament. Ambele hernii au fost tratate în același timp operator. Operația a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes. Fiind o intervenție minim invazivă, recuperarea a fost rapidă, iar pacientul a fost externat la scurt timp după operație.

Deși brațele care m-au operat au fost robotice, ele au fost ghidate de Dr. Teodor Buliga în așa fel încât, la doar câteva zile de la operație, durerile dispăruseră aproape complet. La o săptămână, deja nu mai aveam niciun disconfort. La patru săptămâni, recuperarea a fost completă. Relația cu medicul a fost excepțională, atât înainte de operație, când am luat împreună decizia că o intervenție robotică e cea mai bună cale de urmat, cât și postoperator, când am putut apela la sfaturi care să-mi ajute recuperarea și revenirea treptată la viața și la obiceiurile de dinainte, cum ar fi mersul pe bicicletă”, adaugă Cătălin.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu hernii abdominale, inclusiv cu hernie inghinală, beneficiază de tratament chirurgical realizat, ori de câte ori este posibil, minim invaziv – laparoscopic sau robotic. Atunci când există indicație pentru chirurgie robotică, intervențiile sunt efectuate în condiții de maximă siguranță, de medici foarte bine pregătiți și cu vastă experiență , cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în acest moment în lume - da Vinci Xi.

Pentru pacienți, avantajele unei operații asistate robotic sunt multiple: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată. La Spitalul Clinic SANADOR, toate intervențiile chirurgicale sunt realizate într-unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii din țară, iar pacienții primesc îngrijiri avansate pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „N-avem de dat...
Digi FM
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, „devastat și distrus” de aventura soției lui: „Știa că îl înșela în timp...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Sophia Loren, apariție rară în public. Actrița în vârstă de 89 de ani s-a sprijinit de un baston, în timp ce...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
VIDEO Panică în Marea Neagră. Putin trimite 3 nave cu rachete care trag la 2.000 km. Ce misiune au?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...