Anchetă pentru omor la Spitalul Bacău. Maria avortase, dar trei medici nu au crezut-o și au operat-o pentru fierea inflamată

Data actualizării: Data publicării:
maria si sotul ei
O femeie însărcinată în patru luni a murit la nici 24 de ore de la internare. Foto: Captură video

Este anchetă pentru malpraxis și omor din culpă la Spitalul Județean Bacău după ce o femeie însărcinată în 4 luni a murit. A ajuns la spital cu dureri de burtă crunte, dar medicii au amânat operația și i-ar fi spus că trece printr-o cădere nervoasă, acuză partenerul acesteia. Tânăra a murit la nici o zi după ce a fost internată. Doctorii se apără și spun că au respectat procedurile.

Maria trecuse printr-o procedură de fertilizare în vitro pentru a avea un copil. Cu doua zile înainte de a decide sa meargă la spital, medicul care o monitoriza a consultat-o și i-a dat asigurări că sarcina decurge bine.

Ovidiu Pruteanu, partenerul femeii: "Maria s-a trezit cu dureri puternice abdominale, frisoane și în secunda aia am decis că trebuie să mergem la spital."

Avea dureri abdominale puternice, febra, frisoane și dureri de cap. 

Ovidiu Pruteanu: "Ea spunea că are o problemă, că o doare abdomenul și trei medici au spus ca ea de fapt are o cădere psihică."

La 12 ore de la internare au dus-o în sala de operație.

Aurela Țaga, director medical la Spitalul Bacău: "Se întâmplase un avort spontan și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală pe zona ginecologică".

Chirurgii au decis să îndepărteze fierea care era inflamată. Maria a fost transferată apoi în stare gravă la terapie intensiva.

Aurela Țaga: "S-a administrat tratament adecvat și cu toate acestea la ora 2.00 s-a instalat primul stop cardio respirator. Iar dimineață după ora 6.00 s-a instalat al doilea stop cardio respirator."

A doua oară nu a mai putut fi salvată.

Ovidiu Pruteanu: "Sunt ferm convins că s-a luptat sa rămână în viață."

Direcția de Sănătate Publică Bacău a primit o sesizare de malpraxis, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri