Lansat cu o zi înainte de începerea Congresului, noul telefon al celor de la LG a impresionat cel mai mult la capitolul inovaţie. G5 are un design modular, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate înlocui doar unele componente ale telefonului, atunci când vrea un upgrade, în loc să-şi cumpere unul nou. Este una dintre soluţiile găsite de LG pentru a se diferenţia de concurenţă.
„Marea provocare din acest moment pentru industrie este că ne aflăm într-o mare de similitudine în ceea ce priveşte telefoanele inteligente. Cum să diferenţiezi un obiect dreptunghiular cu ecran tactil, baterie şi cameră? “, susţine analistul Ben Wood
Ca răspuns, LG, ca şi Samsung, mizează pe realitatea virtuală. Samsung merge mai departe şi oferă gratuit căşti de realitate virtuală la precomenzile noului telefon Galaxy S7, sperând să crească astfel vânzările. La rândul său, Sony răspunde acestor provocări cu Xperia X. Telefonul se laudă cu cea mai rapidă cameră de pe piaţă, dar şi cu accesorii precum un dispozitiv handsfree cu recunoaştere vocală, care se comportă ca un asistent personal.
Un moment foarte aşteptat al primei zile a Congresului a fost discursul lui Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook consideră inacceptabil faptul că 4 miliarde de pământeni nu au acces la internet şi îşi propune să reducă numărul acestora.
“Suntem pe cale să testăm pentru prima oară nişte drone de furnizare de internet. Sunt avioane alimentate cu energie solară care pot zbura câte trei sau şase luni o dată, transmiţând la sol semnalul de internet.”, spune fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
De altfel, Mark Zuckerberg a declarat că este alături de compania Apple, implicată într-o confruntare cu justiţia americană. Un judecător a cerut companiei să ajute FBI să acceseze conţinutul criptat al iPhone-ului unui terorist. Dar crearea unui program care să facă acest lucru ar pune în pericol protecţia datelor a sute de milioane de utilizatori, avertizează Apple.