Video Locuitorii din Sevastopol fug în masă, după noul atac cu dronă de la sediul Flotei ruse la Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
cozi de masini pe o autostrada din crimeea
Coadă pe o autostradă din Crimeea. Oamenii pleacă speriați din Sevastopol, după noul atac cu dronă care a vizat sediul Flotei ruse la Marea Neagră Foto: captură video

Locuitorii din Sevastopol părăsesc în număr mare orașul, după ce o dronă ucraineană a lovit sediul Flotei ruse din Marea Neagră aflat acolo. Pe rețelele sociale au apărut imagini în care se văd cozi kilometrice de mașini, care așteaptă pe autostrada ce leagă Sevastopol de orașul Ialta, aflat la aproximativ 80 de kilometri.

Scene similare au fost filmate și în urmă cu mai bine de o săptămână, după atacul asupra bazei aeriene Saki din Crimeea, care a produs panică printre rezidenții și turiștii ruși. Aceștia s-au grăbit să părăsească peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014 și să se îndrepte către teritoriul rus. Crimeea este una dintre destinațiile turistice preferate ale rușilor, așa că au stat la cozi de zeci de kilometri pentru a se întoarce acasă.

Baza Saki din apropiere de Sevastopol a fost devastată la 9 august de o serie de explozii care au distrus opt avioane militare. Exploziile puternice au fost vizibile de la mare depărtare, inclusiv de pe plajă.

Pe de altă parte, atacul cu dronă care a vizat sâmbătă Statul Major al flotei ruse la Marea Neagră a fost al doilea de acest tip în mai puțin de o lună.

Drona a fost doborâtă chiar deasupra Statului Major al flotei, a căzut pe acoperiş şi a luat foc. Incidentul nu a provocat pagube majore, nici răniţi, au anunțat autoritățile din Crimeea, care au atribuit atacul forţelor ucrainene.

La 31 iulie, o altă dronă lovise curtea Statului Major al flotei, făcând cinci răniţi printre angajaţi şi ducând la anularea tuturor festivităţilor prevăzute să aibă loc de Ziua Marinei. Acuzată de Rusia pentru acel atac, Ucraina a dezminţit că ar fi fost implicată, calificând acuzaţiile drept „o provocare”.

Război psihologic în Crimeea. Atacurile și exploziile se înmulțesc

De altfel, atacurile ucrainenilor în Crimeea - deși neasumate oficial - s-au intensificat în ultimele săptămâni, pentru a pune presiune pe ruși.

Joi seară, forţele ruse au doborât o dronă în apropierea unui aerodrom militar din Sevastopol. Marţi, explozii au avut loc la o bază militară şi la un depozit de muniţii din Crimeea.

De altfel, armata rusă și-a activat sistemele de apărare antiaeriană în Crimeea.

Principala temere a rușilor e legată de bombardarea Podului Kerci, care asigură o legătură directă între peninsulă și teritoriul Rusiei. Acest pod, construit la inițiativa lui Vladimir Putin după anexarea ilegală a Crimeei din 2014, este folosit de armata rusă pentru aprovizionarea trupelor implicate în invazia Ucrainei, iar Ucraina a început să sugereze tot mai des că poate fi considerat o țintă militară legitimă.

Ministerul ucrainean al Apărării anunța vineri pe Twitter că e cu ochii pe pod și așteaptă ca soldații ruși „să fumeze” acolo. Cu alte cuvinte, așteaptă să explodeze ceva. „După cum știți, fumatul în locuri publice este interzis în Ucraina”, comenta ironic ministerul ucrainean, care a precizat că podul este urmărit din aer de un satelit foarte performant, după ce ucrainenii au plătit 20 de milioane de dolari pentru a avea acees la imagini.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cu cât ar putea să scadă salariul net al românilor în 2025. Exemplu de calcul pentru un venit brut de 8.000...
Digi FM
Eleva din Suceava admisă la Harvard a povestit pe TikTok cum a reușit performanța. Povestea ei i-a...
Pro FM
Phil Collins, dezvăluiri despre starea de sănătate, la doi ani de când a încetat să mai cânte la tobe: „A...
Film Now
Tim Robbins, de nerecunoscut la cea mai recentă apariție în public. Cu părul alb și cu barbă, actorul e...
Adevarul
Angajații la stat care primesc 15% la salariu. „Mărirea începe cu data adoptării în Consiliul Local”
Newsweek
Bucura Oprescu rămâne ministru. În ce lună cresc pensiile? Ce se întâmplă cu Mica Recalculare?
Digi FM
Vladimir Putin explică motivul pentru care a invadat Ucraina: „Când este liniște, vrei un pic de acțiune”
Digi World
Când e solstițiul de iarnă în 2024 și de ce este cea mai lungă noapte din an
Digi Animal World
Imagini inedite cu un cerb care se bălăcește în Parcul Național Bucegi: „Cineva intră în jocul tânărului...
Film Now
Tim Robbins, de nerecunoscut la cea mai recentă apariție în public. Cu părul alb și cu barbă, actorul e...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...