Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
masca de protectie pe o banca
Mască de protecție. Foto: Profimedia Images

Israelul anunță reintroducerea măsurii de purtare a măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli. 

Măştile sunt obligatorii în interior şi în exterior în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim.

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional.

Cu toate acestea, într-o şcoală din Binyamina, 45 de elevi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar în Modiin au fost înregistrate săptămâna trecută aproximativ 20 de cazuri de infectare.

Focarul din Binyamina a fost detectat în urma unei ample operaţiuni de prelevare de probe, care a început odată cu descoperirea primului copil bolnav. Au fost testate diferite grupe de vârstă din şcoală şi au fost descoperite alte nouă cazuri. Operaţiunea de prelevare de probe a fost extinsă la alte şcoli şi au fost descoperite alte 35 de cazuri verificate.

Toate probele au fost trimise pentru analiză la Centrul Naţional pentru Tehnologii Genomice şi se pare că varianta indiană delta este responsabilă pentru epidemie. Varianta indiană este cu 60% mai contagioasă decât tulpina britanică, cea dominantă în Israel, scrie Agerpres.

Sursa focarului este încă în curs de investigare, dar există probabil o legătură cu o familie care s-a întors recent din străinătate.

Potrivit agenţiei de presă TPS din Israel, majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, iar virusul a dispărut aproape complet în ţară. Cu toate acestea, majoritatea copiilor sub 16 ani nu sunt vaccinaţi şi abia recent vaccinurile au fost făcute accesibile pentru grupa de vârstă 12 - 16 ani.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare în decembrie. Peste 5.491.000 de cetăţeni israelieni au primit primul vaccin, aproximativ 59% din întreaga populaţie, iar peste 5.1497.000, aproximativ 55%, au primit a doua injecţie.

Noile infecţii şi cazurile grave de boală au scăzut brusc în ultimele luni, cu doar 22 de persoane care sunt grav bolnave, în scădere faţă de aproximativ 1.200 la sfârşitul lunii ianuarie. Majoritatea secţiilor de coronavirus din spitalele israeliene au fost închise.
6.427 de israelieni au murit din cauza acestui virus.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
În cel mai scump restaurant din lume trebuie să mănânci stând pe jos, iar...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Christina Aguilera, ținta comentariilor dure: „Nu mai arată ca înainte!” Artista, acuzată că a slăbit prea...
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
„Familii cu inima frântă”. Turistă de 19 ani moartă, după ce a băut „shot-uri” gratuite în vacanță. Alte...
Newsweek
Pensionarii cu pensie mică și grupe de muncă, victorie uriașă în instanță. Când iau bani mai mulți?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”