Fostul agent MI6 Christopher Steele, cel care a dezvăluit că Rusia are informații compromițătoare despre Donald Trump, spune că informațiile sale nu ar fi trebuit făcute publice și îi acuză pe oficialii britanici și americani că nu au făcut o minimă verificare a datelor oferite de el, relatează CNN.
Fostul spion susține că informațiile despre legăturile dintre Trump și Rusia erau suficient de urgente încât să fie împărtășite cu oficialii celor două guverbne, dar că multe dintre datele publicate în dosar nu au fost verificate temeinic.
Steele a fost angajat printr-o firmă americană plătită de Republicani, la alegerile primare, apoi de către Democrații care voiau să împiedice candidatura lui Trump. De-a lungul campaniei, fostul spion a redactat 16 note de informare, dar serviciile sale au continuat să fie solicitate chiar și după încheierea alegerilor. Într-o ultimă notă de informare, Steele l-a acuzat pe antreprenorul rus Aleksej Gubarev că lucrează în secret cu FSB, agenția de inteligență din Rusia.
La rândul său, Gubarev l-a dat în judecată pe Steele pentru defăimare și neagă orice implicare a sa sau a companiilor pe care le conduce în campania electorală din SUA.
În documentele depuse la tribunal, fostul spion a subliniat faptul că era urgent și necesar să împărtășească informațiile sale cu oficialii britanici și americani, dar că acestea nu ar fi trebuit să fie făcute publice.