Muncitorii, care acum au spart asfaltul pe care îl turnaseră cu doar o zi în urmă, spun că la ei n-a ajuns nicio plângere.
Reporter: Cine a dat voie să se toarne asfalt dacă se ştia că e ceva în neregulă?
Responsabilul firmei care a subcontractat firma de construcții: Nu se ştia, că dacă se ştia nu se turma.
Problemele provocate de lucrările la canalizare, începute acum opt luni, nu se opresc aici.
„Pleacă crăpăturile de la colţurile uşilor, sus, pe lung, pe lat, în toată casa”, spune un locatar.
„Ni s-a lăsat parchetul, pereții au crăpat peste tot. Vă dați seama ce înseamnă să iei toată casa să începi să zugrăvești, să astupi. Plus că riscăm, dacă nu se face subzidirea ca lumea, riscăm să se dărâme peretele”, spune Csilla Grădinaru, proprietarul casei avariate.
Vecinii au aceleaşi probleme. În total, pagubele depăşesc o sută de mii de euro. Oamenii au solicitat ajutorul companiei de apă din Timişoara, beneficiarul lucrării.
„Am cerut constructorului și proiectantului să facă o expertiză. Într-adevăr s-a constatat că din cauza lucrărilor. Ei trebuie să înceapă să remedieze”, spune Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim SA.
„Eu nu pot să spun nimic de ce a apărut, pentru că este în discuţii încă, nu putem spune ce s-a întâmplat exact”, spune Carlos Forta, reprezentantul firmei care a efectuat lucrarea.
Firma de construcţii ar fi trebuit să finalizeze proiectul, în valoare de 700 de mii de lei, în luna aprilie. Întârzierea ar putea aduce şi plata unor penalizări.