Reprezentanţi ai ANPC vor avea astăzi ultimele întâlniri cu patronatele și vor stabili forma finală a proiectului.
Nu se va admite prezenţa în compoziţia produselor de panificaţie a coloranţilor, cu excepţia E 150 a-d - zaharuri şi melase caramelizate - la pâinea din malț. Altfel spus, nu vom mai găsi cacao, de exemplu, în pâine alba, așa cum încercau să ne păcălească brutarii.
Întrebarea este cum recunoastem pâinea falsă, pentru că 70% din pâine e contrafăcută și puțini clienți își dau seama de diferență.
Pâinea neagră nu e pufoasă, e mai uscată și se învechește ușor, pâinea falsă e colorată cu malț, e pufoasă și rezistă o săptămână în dulap, are și un iz de drojdie. Brutarii spun că putem observa cu ușurință dacă pâinea neagră conține coloranți pentru că aceasta are miezul negru.
Verificați eticheta alimentelor înainte să le cumpărați?
Răspundeți la întrebări pe site-ul nostru, la secțiunea DigiVOX, lăsați-vă numărul de telefon și puteți intra în direct la ora 15.00, cu Adriana Nedelea. De asemenea, vă așteptăm comentariile pe site și pe pagina noastră de Facebook.