Autoritățile din Brașov încearcă să scape de ciori, inclusiv prin uciderea păsărilor. “Creează probleme serioase şi disconfort"

Data publicării:
5279865e84ec8843b312.08691932
Specia de cioară grivă este vizată de un ordin de ministru privind uciderea a 1.184 de exemplare în județul Brașov. Foto: Alexandra Ion/ Societatea Ornitologică Română

Autoritățile locale din Brașov vor să reducă numărul de ciori din oraș, care, potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, “creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”. Acesta s-a întâlnit cu secretarul de stat Ionuţ Banciu de la Ministerul Mediului, instituție care urmează să emită un ordin de ministru privind uciderea a 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă” în tot județul. Însă din pădurile din jurul orașului pot fi recoltate doar 9 exemplare, conform Bună Ziua Brașov.

„Am discutat şi analizat ordinul de ministru privind cotele de recoltă pentru păsări, care urmează să fie semnat. Acest ordin va permite intervenţia pentru reducerea numărului de ciori din oraşe şi implicit din municipiul Braşov, unde această specie de păsări creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, după întâlnirea cu secretarul de stat Ionuț Banciu din cadrul Ministerului Mediului.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Mediului, Ionuţ Banciu, pentru a scăpa de ciori sunt luate în calcul două variante: capturarea şi relocarea sau recoltarea.

În ceea ce priveşte capturarea, situaţia este complicată, pentru că, a explicat reprezentantul ministerului, „va trebui aprobat modelul de capcană pentru prinderea ciorilor”, scrie publicația locală.

„Recoltarea poate fi o variantă. De altfel, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică şi urmează să intre în vigoare. Totuşi, viceprimarul Braşovului va lua legătura cu Dan Ionescu, specialist în cadrul Societăţii Ornitologice Române, pentru a vedea ce soluţii sunt pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Banciu.

Conform proiectului ordinului de ministru, în sezonul 2021 – 2022, în judeţul Braşov pot fi recoltate 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă”. Din fondul de vânătoare Timiş (care include suprafeţe de pădure din jurul Braşovului), administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, se pot recolta 9 exemplare de cioară grivă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Eros Ramazzotti, apariție rară în public. Starul italian în vârstă de 61 de ani, fotografiat pe străzile din...
Film Now
Tom Holland o caută periodic pe Zendaya pe Google: „Așa mă asigur că suntem bine”
Adevarul
Dacii au construit cel mai rezistent drum pavat din România. Cât va costa restaurarea lui, după două mii de...
Newsweek
Pensionarii cu pensie mică și grupe de muncă, victorie uriașă în instanță. Când iau bani mai mulți?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”