Prețul apartamentelor din Cluj-Napoca a crescut la un maxim istoric. Diferența față de alte mari orașe este uriașă

Data publicării:
imagine din cluj napoca
Prețul apartamentelor din Cluj-Napoca a crescut la un maxim istoric. FOTO: Getty Images

Prețul pe metrul pătrat al apartamentelor din Cluj-Napoca a atins un maxim istoric. Analizele de pe piața imobiliară arată că diferența față de București sau față de alte orașe mari este de până la 800 de euro. 

Analiza unui site de specialitate (imobiliare.ro), arată că apartamentele scoase la vânzare în zona centrală și cea ultracentrală din oraș au ajuns să coste, în medie, 2.350 de euro pe metru pătrat util.

Creșteri uriașe de preț sunt constatate și la apartamentele vechi, și la cele noi.

În Cluj-Napoca, apartamentele scoase la vânzare în zona centrală și cea ultracentrală costă, în medie, 2.350 de euro pe metru pătrat util, după un avans trimestrial de 4,2% și unul anual de 8,4%.

În zona semicentrală, o locuință la bloc are o valoare medie de listare de 2.110 euro pe metru pătrat (+3,4% la trei luni și, respectiv, +10,4% la 12 luni).

În cartierele mărginașe ale orașului, pretențiile vânzătorilor se situează la 1.800 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 5,4% față de cele trei luni anterioare și, respectiv, cu 7,4% față de perioada similară din 2020.

Cât costă apartamentele în București

În Capitală, cele mai scumpe apartamente pot fi găsite în zonele centrală și ultracentrală, unde valoarea medie de listare se cifrează la 2.320 de euro pe metru pătrat util, după un avans trimestrial de 3,1% și unul anual de 5,6%.

În zonele semicentrale, o asemenea locuință este scoasă la vânzare pentru 1.730 de euro pe metru pătrat, după un plus de 2,3% la trei luni și, respectiv, 10,2% la 12 luni.

La periferia orașului, prețul mediu solicitat de vânzători este 1.430 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 3,9% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 15,6% față de T3 2020.

1,490 euro pe metrul pătrat în Timișoara

În orașul de pe Bega, locuințele din arealul central și ultracentral pot fi achiziționate, în medie, cu 1.490 de euro pe metru pătrat util, după un avans de 1,8% la trei luni, și, respectiv, 3,1% la 12 luni.

În zonele semicentrale, un apartament este disponibil spre vânzare cu 1.330 de euro pe metru pătrat, după o creștere de 1,2% la trei luni și, respectiv, 4,9% la 12 luni.

La periferia orașului, prețul mediu solicitat de vânzători se cifrează la 1.310 euro pe metru pătrat util, în creștere cu 1% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 4,9% față de T3 2020.

Care este situația pe piața imobiliară din Iași

În orașul din nord-estul țării, apartamentele din zona centrală și cea ultracentrală au o valoare medie de listare de 1.650 de euro pe metru pătrat util, după un avans trimestrial de 3,1% și unul anual de 7,4%.

În arealul semicentral, o asemenea locuință este scoasă la vânzare pentru 1.150 de euro pe metru pătrat, după o creștere de 2,1% la trei luni și, respectiv, 5,2% la 12 luni.

În cartierele mărginașe, suma medie solicitată de proprietari este 1.130 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 2,9% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 6,1% față de T3 2020.

Cât costă o locuință în Constanța

În orașul din sud-estul țării, apartamentele scoase la vânzare în arealul central și ultracentral costă, în medie, 1.460 de euro pe metru pătrat util, în condițiile unui avans trimestrial de 5,7% și, respectiv, unuia anual de 12%.

În zonele semicentrale, o asemenea locuință are un preț mediu solicitat de 1.410 euro pe metru pătrat, după un plus de 2,2% la trei luni și, respectiv, 9,3% la 12 luni.

La periferia orașului, prețul mediu solicitat de vânzători ajunge la 1.200 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 2,9% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 9,2% la 12 luni.

1.530 de euro pe metru pătrat, prețul unei locuințe în Brașov

În orașul de la poalele Tâmpei, locuințele din zona centrală și ultracentrală au o valoare medie de listare de 1.530 de euro pe metru pătrat util, după un avans de 2,7% la trei luni și, respectiv, 17,6% la 12 luni.

În cartierele semicentrale, un apartament poate fi achiziționat cu 1.370 de euro pe metru pătrat, după un plus de 4,3% la trei luni și, respectiv, 14,3% la 12 luni. În cartierele mărginașe, prețul mediu solicitat de vânzători ajunge la 1.330 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 3,6% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 14,2% față de T3 2020.

Cel mai mic preț este în Oradea

În orașul din nord-vestul țării, apartamentele din arealul central și ultracentral pot fi achiziționate, în medie, cu 1.140 de euro pe metru pătrat util, după o creștere de 5,3% la trei luni și, respectiv, una de 7,2% la 12 luni.

În zonele semicentrale, suma medie solicitată pe acest segment de piață se situează la 1.100 euro pe metru pătrat, după un avans trimestrial de 3,9% și, respectiv, unul anual de 8,7%.

La periferia orașului, prețul mediu solicitat de către proprietari este 1.070 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 4,9% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 10,1% față de perioada similară a anului anterior.

Cum arată piața imobiliară din Craiova

În capitala Olteniei, vânzătorii de apartamente din zona centrală și ultracentrală solicită, în medie, 1.370 de euro pe metru pătrat util, în condițiile unui avans trimestrial de 1% și, respectiv, unuia anual de 2,1%.

În zonele semicentrale, valoarea de listare pentru o asemenea locuință este 1.300 de euro pe metru pătrat, după un plus de 2,6% la trei luni și, respectiv, 12,6% la 12 luni.

În cartierele de la periferie, prețul mediu solicitat ajunge la 1.270 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 5,1% față de T2 2021 și, respectiv, cu 14,4% față de T3 2020.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...