Video Șoșoacă s-a plâns în Parlamentul European de decizia CCR. „Mi-a anulat candidatura pentru că am luptat împotriva botniţei din pandemie”

Data actualizării: Data publicării:
PTQ0MCZoYXNoPTE0ZWI2YzhjZWMyMzg2MjFjZGEwMmJjOTUwMTE5YmUw.thumb
Diana Șoșoacă. Foto: Profimedia

Eurodeputata Diana Şoşoacă s-a plâns, luni seară, în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, de decizia Curții Constituţionale a României prin care i-a fost respinsă candidatura la alegerile prezidenţiale, acuzând că este una abuzivă. Ea le-a cerut eurodeputaților să ia act că „în România statul de drept este încălcat”.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă un caz extrem de grav care se întâmplă de trei zile în România. Sunt preşedinta partidului SOS România şi conform sondajelor reale deţineam primul loc pentru (n.r. scrutinul pentru) preşedinţia României care va avea loc pe 24 noiembrie”, le-a spus Diana Şoşoacă eurodeputaţilor care erau încă prezenţi în plenul PE în jurul orei 24:00 (ora României).

Ea susține că decizia CCR a fost luată pentru că „a luptat împotriva botniţei din pandemie”.

„Curtea Constituţională, pentru prima dată în istorie, mi-a anulat candidatura la preşedinţia României, nu pe motive de constituţionalitate, pentru că erau îndeplinite toate formele, ci pentru faptul că am luptat împotriva vaccinării obligatorii, pentru că am luptat împotriva botniţei din pandemie, pentru că am fost amendată de un poliţist că am depăşit viteza, deşi sunt în proces cu acel poliţist, pentru că am făcut declaraţii politice în Parlamentul României ca senator, încălcându-se articolul 72 din Constituţia României şi articolele 9 şi 10 CEDO prin care declaraţiile politice ale unui parlamentar au imunitate. Nu putem să fim condamnaţi pentru aşa ceva”, a spus eurodeputata.

„Nu am fost judecată, nu am fost citată, nu am avut dreptul la apărare şi am fost judecată pe articole din ziar”, a mai spus ea.

Diana Şoşoacă tocmai le cerea colegilor săi eurodeputaţi să ia act că în România statul de drept este încălcat, când microfonul i-a fost întrerupt de preşedinţa de şedinţă pentru depăşirea timpului de vorbire.

CCR a publicat, luni seară, hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României. Potrivit documentului, înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la „valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

Citește și: Diana Șoșoacă a făcut propagandă legionară, interzisă prin lege, după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se poate vinde o casă dacă nu faci succesiunea. Ce scrie în Codul Civil
Digi FM
Cine este Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță și cu ce se ocupă. Cei doi au fost împreună mai bine...
Pro FM
Brian May, din nou pe scenă, la două luni de când a suferit un AVC. Imaginile cu artistul sunt virale: „Ce...
Film Now
Zoe Saldana, despre rolul care i-ar putea aduce Oscarul: A trebuit să merg la casting. Regizorul nu știa...
Adevarul
Rusia vrea să conducă Republica Moldova. 11 candidați la prezidențiale, printre care și oamenii lui Putin...
Newsweek
Când intră pensia pe card în octombrie: vineri sau luni? Care pensionari primesc 100 lei în plus?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Mama de 71 de ani a Monicăi Bîrlădeanu, fostă educatoare, o prezență rafinată la nunta fiicei. De la ea a...
UTV
Rihanna si ASAP Rocky au iesit la o cina romantica in New York de ziua rapperului