Ciolacu încă e supărat pe Nehammer: „Te fandoseşti”

Data publicării:
GIFOJa9WUAEkqPg
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Palatul Victoria cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Marcel Ciolacu/ X

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat deranjat de atitudinea cancelarului austriac Karl Nehammer şi a guvernului de la Viena, care au refuzat în reptate rânduri dreptul României de a face parte din spaţiul Schengen, spunând că motivele au ținut doar de interese de politică internă.

Marcel Ciolacu a declarat marți seară, la Antena 3, că nu are adversari în campania electorală, considerând că toţi politicienii trebuie să lupte împotriva unor fenomene precum evaziunea fiscală sau traficul de droguri.

„Eu nu am un adversar. Eu vreau să îmi prezint cât mai bine programul meu. Eu nu cred că românii mai vor adversari. (...) Evazioniştii, traficanţii de droguri... aceştia trebuie să fie adversari - şi ai mei, şi ai lui Ciucă, şi ai lui Lasconi, şi ai lui Geoană - cei care vor să facă rău României. Toată regiunea şi toată Europa vede potenţialul fantastic al României. România a adus un echilibru în Europa. Dacă România nu era acest tampon - cu costuri economice, cu costul scăderii nivelului de trai... de asta m-au supărat guvernul Austriei şi cancelarul Nehammer. Nu poţi la nivelul tău să nu înţelegi rolul pe care l-a jucat România şi îl joacă în continuare, în contextul războiului din Ucraina. Şi tu să te fandoseşti; pentru un interes de partid, un interes de politică internă, să nu accepţi un drept al României”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres.

În opina premierului, spectrul politic nu mai poate fi împărţit doar în partide de stânga sau dreapta, deoarece a apărut şi un al treilea pol, suveranismul.

„Nu mai vorbim de stânga şi dreapta. Vorbim deja de trei poluri: stânga, dreapta şi suveranism - apărut şi crescând mai ales după războiul din Ucraina. Sunt modificări. (...) Eu cred că acum politica nu este despre stânga şi despre dreapta. Nu este despre atribuţiile preşedintelui, care sunt unele limitate: e siguranţă naţională, e comandantul suprem al Armatei şi zona de Externe. Eu cred că în această perioadă totul este despre economie şi despre capacitatea de a crea din România un hub regional, având toate premisele pentru acest lucru”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Pensie mai mare în România decât în Ungaria. Amănuntul semnificativ care schimbă tot
Digi FM
Sunt sau nu telefoanele interzise la școală inclusiv în timpul pauzelor? Secretarul de stat din Ministerul...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Lora si Ionut Ghenu se pregatesc de nunta. Artista a dezvaluit de ce superstitie va tine cont in ziua nuntii...