Ziua a fost un maraton, atât pentru politicieni, cât şi pentru jurnalişti. Sute de reporteri au vrut să se asigure în fiecare clipă că la televizor, la radio sau pe site-urile de ştiri, ajung imediat declaraţiile, dar şi reacţiile din cele două tabere: Guvern şi partid. Vedem atmosfera din spatele camerelor de filmat chiar acum.
Holurile Parlamentului au fost împânzite de la primele ore ale zilei de jurnalişti. Nu a rămas nici un colţ în care să nu fie amplasată cel puţin o cameră de filmat care să prindă reacţiile politice.
- Şase! Şase! Atenţie, Grindeanu! Nu vă băgaţi în faţă!
Fiecare mişcare a fost atent urmărită de cameramani şi reporteri, iar cablurile pentru transmisiuni au împânzit Palatul Parlamentului.
- Unde plecaţi domnule premier ? Toma! Stop! Stop! Nu mai avem cabluri! Nu a mai ajuns cablu!
- Măi, voi sunteţi sănătoşi? Nu putem să stăm toţi aici! Uşor, uşor, nu ţipa, nu ţipa!
Au fost zeci de minute de aşteptare pe la uşi, iar fiecare apariţie a lui Sorin Grindeanu sau a lui Liviu Dragnea a fost o vânătoare jurnalistică pentru a obţine un răspuns, o reacţie, sau măcar un indiciu despre cum urma să se contureze ziua.
- Daţi-vă într-o parte! Reporterii, stânga, dreapta!
- Aveţi voturile pentru moţiune? Voturile nu le are nimeni, le are fiecare parlamentar în parte.
În timp ce în interior se făceau scenarii despre viitorul Guvernului, la intrarea în Parlament câteva persoane protestau că nu sunt lăsate să intre la votul din plen.
- O să le mulţumim pentru ospitalitate şi pentru abuzul şi discriminarea pe care a făcut-o Liviu Dragnea între cetăţeni. Este o discriminare! Este o discriminare, pentru că pe ai lui i-a primit şi pe noi nu.
Şi în Parlament au fost manifestaţii.
Corneliu Olaru, deputat PNL: Eu reprezint ţara moţilor şi sunt trimis în Parlament să apăr limba Română şi statul de drept.
În timp ce reprezentanţii opoziţiei protestau, parlamentarii puterii stăteau pe telefoane .
Reporter: Ce pronostic aveţi pentru astăzi? Liviu Dragnea ar trebui să plece?
Traian Băsescu: Amândoi ar trebui să plece!