Piața consumatorilor de tutun are nevoie de dovezi pentru a face tranziția către alternative cu risc redus

Data publicării:
coperta BAT Articol susținut de BAT

Numărul fumătorilor marchează o scădere semnificativă în ultimele decenii, chiar și așa, peste 1 miliard de oameni continuă să fumeze, iar existența alternativelor dovedite științific ca fiind cu risc redus devine crucială. Creșterea interesului pentru sănătatea publică a acestui obicei reflectă îngrijorările legate de impactul fumatului de lungă durată asupra consumatorilor.

Inovația tehnologiei și evoluția studiilor au permis lansarea unor produse alternative pentru consumul de nicotină care prezintă un risc semnificativ redus pentru bolile asociate fumatului. Conform studiilor prezentate la conferințele de profil, cauza principală a afecțiunilor comune fumătorilor a fost substanțial redusă (între 90-99%) în cazul produselor cu tutun încălzit, produselor de vapat sau a pliculețelor cu nicotină pentru uz oral.

Subiectul a fost tratat și în cadrul E-Cigarette Summit, din Londra, susținut săptămâna trecută cu ajutorul unei comunități formate din oameni de știință, autorități de reglementare, industrie, sănătate publică și practicieni pentru a explora cele mai recente cercetări privind produsele alternative cu nicotină.
Comportamentul consumatorilor evoluează de aceea reglementarea este un punct cheie al industriei, un pilon important de control asupra fiecărei piețe de consumatori din întreaga lume.

Prioritatea covârșitoare în materie de sănătate publică este reducerea fumatului. Așadar, trebuie să ne oprim să țintim la un obiectiv mai îndepărtat (n.r eradicarea completă a tutunului) Apoi, ceea ce ne dorim, cred că se numește reglementare proporțională cu riscul: reglementarea cea mai strictă a țigărilor și apoi reglementarea produselor de vapat, a produselor din tutun încălzit și a pliculețelor cu nicotină pentru uz oral, să se concentreze pe protecția consumatorilor, asigurându-se că atunci când oamenii folosesc aceste produse sunt încrezători în ceea ce primesc, că sunt cât se poate de sigure. Așadar: măsuri dure privind țigările și măsuri de protecție a consumatorilor pentru alternativele care nu ard tutunul. […] Ne lovim de o lipsă de studii pe termen lung într-o serie întreagă de domenii, fie că este vorba de produse farmaceutice, fie că este vorba de schimbările climatice, suntem obișnuiți să acționăm pe baza unor anumite incertitudini. Astfel încât trucul în problemele pe termen lung este să vă concentrați pe ceea ce știm mai degrabă, decât pe ceea ce nu știm. Și știm foarte multe despre aceste produse. Știm că dacă faci tranziția la produse alternative de vapat și apoi măsori toxicitatea din sânge, salivă, urină, veți obține o expunere mult mai redusă la mult mai puține substanțe toxice și în doze mult mai scăzute, ceea ce ar trebui să vă spună ceva: dacă expunerea la substanțe toxice este mult mai redusă, atunci va fi mai puțin nociv pe termen lung și ar fi nevoie de o teorie foarte nebunească pentru a crede că expunerile mai reduse la substanțe toxice duc la mai multe probleme de sănătate, deci nu este ca și cum nu am ști nimic, știm multe, doar că nu avem, din motive evidente, 50 de ani de epidemiologie, dar ar fi total iresponsabil să așteptăm 50 de ani înainte de a recomanda utilizarea acestor produse, având în vedere ceea ce știm deja.’ - a declarat Clive Bates, specialist în politici publice în Marea Britanie.

Principalii comercianți de pe piața tutunului se confruntă cu o concurență, nu doar periculoasă, ci și ilegală din partea producătorilor fantomă de produse alternative cu nicotină, care nu sunt atestate sau controlate și care pot fi periculoase. Generalizarea percepției despre aceste produse față de întreaga piață poate prezenta o piedică imensă în tranziția către o lume mai bună, astfel cum și-au propus reprezentanții BAT.

Există o mulțime de acțiuni care au loc înainte ca orice produs nou să ajungă pe piață și ca orice consumator să îl folosească, în cadrul funcțiilor de cercetare științifică și dezvoltare a produselor. Evident, pornim de la o idee de produs nou și proiectăm specificațiile produsului, hotărând ce ingrediente și ce tehnologie vor intra în componența acestuia. În domeniul meu, al funcției științifice, ne uităm la profilul de siguranță de consum al produsului pentru tot ceea ce intră în acel produs, putem concepe studii științifice pentru a demonstra nivelurile de substanțe chimice toxice sau de altă natură, din emisiile de vapori pe care consumatorul le va inhala în cele din urmă în corpul său și pentru a ne asigura că orice substanțe chimice dăunătoare sunt fie eliminate, fie reduse la minimum până la un nivel acceptabil și suportabil, ceea ce ne dă o mare încredere să spunem că, din punctul de vedere al siguranței produsului de consum, acel produs ar putea fi introdus pe piață. Alte tipuri de lucruri pe care le facem înainte de lansarea produsului nostru sunt verificările de conformitate cu reglementările și transmiterea de informații științifice sau notificări către autoritățile de reglementare cu informații despre produs. Toate aceste lucruri trebuie să se întâmple înainte ca produsul să fie introdus pe orice piață, oriunde în lume, pentru a ne asigura că este legal să fie vândut acolo, așa că acesta este doar un fel de exemplu al câtorva lucruri diferite care se întâmplă, dar inovația este un proces foarte iterativ, așa că, pe măsură ce comunitatea de dezvoltare a produselor creează noi produse, facem o mulțime de teste de consum pentru a ne asigura că acestea sunt satisfăcătoare pentru fumători, pentru că, în cele din urmă, avem nevoie ca produsele să fie satisfăcătoare, astfel încât să le permită să facă o tranziție completă și să nu revină la consumul de țigări, iar dacă reușim să facem acest lucru, atunci, desigur, întregul concept de reducere a consumului de tutun poate fi realizat. „ a relatat Danni Tower, Șefa Departamentului Științific și de Reglementare BAT

Pentru consumatorii adulți care doresc să continue administrarea de tutun și/sau nicotină este important să aibă acces la informații despre alternativele cu un profil de risc redus comparativ cu fumatul, demonstrat științific. Publicarea unor articole care nu sunt întotdeauna bazate pe dovezi științifice contribuie la creșterea scepticismului public. De aceea, este esențial să avem acces la surse sigure, bine documentate și verificate. În răspuns pentru principalele semne de întrebare ale pieței fumătorilor BAT a lansat platforma OMNI (The Omni™), o colecție de materiale structurată astfel încât să permită cititorilor interesați să afle mai multe despre reducerea riscurilor asociate fumatului și să înțeleagă transformările pe care una din cele mai mari companii de tutun din lume le-a adoptat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Risc fără precedent pentru viața de pe Pământ: Se cere oprirea cercetării asupra...
Digi FM
Un puști de la grădi, vedetă pe TikTok, după „gafa” pe care a făcut-o la serbare. Utilizatorii de internet...
Pro FM
Ariana Grande, copleșită de criticile legate de aspectul ei în schimbare: "De la 17 ani mă simt ca un...
Film Now
Cum arată azi Michaela Quinn și Sully din serialul vedetă al anilor 90, "Dr. Quinn". Filmările începeau acum...
Adevarul
Ce sfaturi a primit o tânără revoltată de salariul de 3.500 de lei: „Voi cum rezistați cu acești bani? Sunt...
Newsweek
Cum a pierdut un pensionar sute de lei la pensie la Mica Recalculare? Ce greșeală a făcut? DOCUMENT
Digi FM
Câți bani ar putea câștiga România în fiecare an, datorită aderării la Schengen. Adrian Negrescu: „E nevoie...
Digi World
Când e solstițiul de iarnă în 2024 și de ce este cea mai lungă noapte din an
Digi Animal World
Ce a făcut o vacă după ce stăpânul său a vândut-o unui vecin: „Asta se întâmplă când vinzi un animal fără...
Film Now
Jennifer Aniston și Sandra Bullock, împreună la un medic estetician cunoscut pentru liftinguri faciale și...
UTV
Jennifer Lopez, in mijlocul unui scandal dupa aparitia unor imagini controversate cu P. Diddy din noaptea...