Mircea Duşa a spus că primul organism care este abilitat de lege în acest sens este CSAT, relatează Mediafax.
El a adăugat că România este alături de partenerii săi din NATO şi Uniunea Europeană şi se alătură coaliţiei de combatere a Statului Islamic.
"Sigur că la nivelul guvernamental şi în funcţie de discuţiile pe care le avem cu partenerii noştri vom stabili în ce constă ajutorul României.
Noi deja am făcut câteva precizări referitoare la capabilităţile de care dispune România pentru a sprijini lupta coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic. Eu am precizat că am pus la dispoziţie capabilităţile pe care România le are în lupta împotriva acestui fenomen care duce la uciderea de oameni, lupta împotriva terorismului.
Sigur, va fi ajutor umanitar, dar vor fi şi capabilităţi care vor fi puse la dispoziţia forţelor internaţionale în vederea combaterii şi luptei împotriva Statului Islamic", a afirmat Duşa.
Ministrul Mircea Duşa a participat la ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori organizată la Cimitirul eroilor români de la Oarba de Mureş, în memoria militarilor români care şi-au pierdut viaţa, în urmă cu 70 de ani, pentru eliberarea teritoriului naţional.
România va participa la coaliţia internaţională de combatere a organizaţiei teroriste Statul Islamic, dar nu cu militari, ci cu sprijin logistic, operaţional şi umanitar, a anunţat joi seară premierul Victor Ponta.
El a precizat că s-a consultat în acest sens cu miniştrii români de Apărare şi Externe.