Casa Radio a fost construită în anul 1986 şi trebuia să prezinte gloria regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu.
Construcţia urma să găzduiască Muzeul Partidului Comunist. Pe 23 august 1989, Ceauşescu a privit ultima paradă de Ziua Naţională. Atunci au defilat în faţa lui armata, pionerii, dar şi sportivi celebri din vremea respectivă.
Clădirea, deşi a fost inaugurată, era departe de a fi gata. După căderea regimului comunist, nimeni nu s-a mai interesat de soarta ei.
„După 1989, s-a încercat să i se dea diferite funcţiuni. Printre altele, a fost şi dată Muzeului Naţional de Istorie, după aceea Muzeului de Artă, spaţiile erau în aşa fel amenajate încât directorii respectivi nu s-au încumetat să ia clădirea respectivă. Şi a rămas părăsită aşa până când a fost concesionată unei societăţi străine să facă un imens spaţiu comercial”, spune istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici.
Dâmboviţa Center a fost numit complexul care trebuia să ia locul clădirii comuniste. Lucrările au început în 2008 însă au fost oprite un an mai târziu din cauza crizei economice. Proiectul cuprindea clădiri de birouri dar şi magazine.
Complexul trebuia să impresioneze prin măreţie, urma să aibă şi trei blocuri, camere de hotel de cinci stele dar şi o roată asemănătoare celei din Londra din care bucureştenii puteau admira oraşul de la înălţime. Mai multe organizaţii non guvernamentale s-au opus proiectului.
Ordinul arhitecţilor a protestat şi a spus că viziunea arihtecturală acestui Dâmboviţa Center nu correspunde unei urbanistici care să fie favorabil Bucureştiului, conform istoricului Constantin Bălăceanu-Stolnici.
Proiectul a rămas blocat în următorii ani deoarece Primăria Secotrului 1 a refuzat să dea autorizaţie de construcţie. Anul trecut însă a primit undă verde iar anul acesta vor demara lucrările.