OSCAR 2017 | Cinci lucruri inedite despre cele mai râvnite premii din industria cinematografică

Data actualizării: Data publicării:
oscar covorul rosu - GettyImages-512083184

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Acordarea premiilor anuale ale Academiei Americane de Film este unul dintre cele mai urmărite evenimente ale planetei. Interesul pe care îl stârnește ceremonia se leagă nu numai de suspansul unei competiții între mari vedete, dar și de aspectele inedite care înconjoară acest eveniment, îmbrăcând uneori forma unor „curiozități”. Vă prezentăm cinci dintre ele: 

Academia acordă premii “false” înainte de ceremonia oficială

Înainte de gala premiilor Oscar au loc repetiţii în care celebrităţile care prezintă premiile exersează discursurile pe care le au de susţinut, anunţă câştigători fictivi şi înmânează premiile. Pentru repetiţii, există cinci seturi de plicuri de recuzită cu numele fiecărui nominalizat. Și pentru că există plicuri „false” sunt şi statuete „false”, făcute din ipsos pentru a fi înmânate „câştigătorilor”. Este o întreagă regie cu actori care trebuie să-şi înveţe rolul foarte bine, ca să nu aibă surprize neplăcute în direct.

Covorul roşu

©FOTO: Gulliver/GettyImages

În ultimii 14 ani, Dolby Theatre din Los Angeles este locul care găzduieşte gala premiilor Oscar. Sunt 3.400 de oameni care asistă la ceremonie. Toţi cei 3.400 de oameni merg pe covorul roşu, care are 152,4 metri lungime, adică mai mult decât cel de la Globurile de Aur, care se întinde pe 133,1 metri.

Covorul roşu este flancat de doi stâlpi pe care sunt scrise numele fiecărui câştigător la categoria Cel mai bun film de la prima ediţie a Oscarurilor şi până în prezent. Există spaţiu suficient pentru a se adăuga nume până în anul 2071.

Angajaţi să fie spectatori

Este cunoscut faptul că Academia angajează oameni ca să ocupe locurile din sală. Astfel, organizatorii se asigură că sala este plină indiferent de unghiul din care este filmată. Totul este foarte bine pus la punct, astfel că dacă o vedetă are nevoie să iasă din sală înainte de pauză, de pildă, o persoană dintre aceşti „spectator angajaţi” îi ia imediat locul până se întoarce. Aceşti spectatori semnează un contract prin care sunt obligaţi să păstreze secretul experienţei pe care o au. Nu oricine poate fi, însă, „un spectator angajat”. Singura posibilitate de a participa este să ai o rudă sau pe cineva cunoscut la Academie sau să lucrezi la PricewaterhouseCoopers, firma care numără voturile.

Fiecare spectator va respecta codul vestimentar obligatoriu. Înainte de intra, toţi spectatorii sunt instruiţi cum să se comporte şi stau la coadă la intrare, până li se spune că este nevoie de ei.

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Reguli pe care trebuie să le respecte: să nu vorbească sub nicio formă cu starurile sau cu alţi invitaţi oficiali, să nu facă nimic care să iasă în evidenţă în faţa camerelor de luat vederi, să aibă un comportament civilizat, să rămână nişte feţe anonime.

Oricine nu respectă regulile riscă două lucruri: să-şi piardă locul de muncă (dacă lucrează la PricewaterhouseCoopers) sau persoana care i-a ajutat din interiorul Academiei să-şi piardă jobul.

Niciunul dintre spectatorii „angajaţi” nu este recompensat pentru „munca prestată”.

Câştigătorii erau anunţaţi înainte de ceremonia propriu-zisă

La început, Academia impunea restricţii în ceea ce priveşte lista câştigătorilor. Exista o excepţie: lista era dată ziarelor ca să o poată publica la ora 23:00, în noaptea ceremoniei. În 1940, însă, The Los Angeles Times a publicat lista înainte ca ceremonia să aibă loc. În replică, începând cu anul următor, 1941, Academia sigilează numele câştigătorilor în plicuri, iar secretul este păstrat până la citirea lor în direct, pe scenă. 

Există un plan de rezervă în cazul în care este anunţat un câştigător greşit

Angajaţii de la PricewaterhouseCoopers nu sunt doar singurii care cunosc lista câştigătorilor înainte de ceremonia oficială, pentru că ei sunt cei care numără voturile, ci sunt şi cei care memorează numele tuturor câştigătorilor de la cele 24 de categorii. În cazul în care o persoană este greşit anunţată drept câştigătoare, ei sunt singurele persoane autorizate să vină pe scenă şi să întrerupă show-ul, pentru a repara eroarea. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, niciodată până acum în istoria Oscarurilor. 

Surse:

http://www.nydailynews.com/entertainment/movies/oscars-2015-10-fun-facts-hollywood-night-article-1.2123411

http://www.avclub.com/article/whats-it-being-seat-filler-academy-awards-214360

Documentarist: Cristina Rizoiu

Mai multe știri despre premiile Oscar puteți citi AICI.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 89 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, în noaptea de 26 spre 27 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată în premieră de Jimmy Kimmel sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 02.20 noaptea şi până în jurul orei 7 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Gazdele transmisiei vor fi  jurnalista Digi24 Oana Zamfir și invitații ei, regizorul Laurențiu Damian și profesorul universitar Manuela Cernat.

Gala premiilor Oscar, transmisă în exclusivitate în România de Digi24 și Digi Film, va putea fi urmărită cu traducere sau sunet original.

Luni, de la ora 23:00, telespectatorii Digi24 sunt invitați să urmărească o ediție specială despre premiile Oscar 2017.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a născut în închisoare, iar acum doctorii i-au mai dat o lună de trăit. Băiatul suferă de...
Digi FM
Mircea Bravo, adevărul despre câți bani câștigă din Youtube și Facebook
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Cine a luat 60 lei în plus la pensie și în octombrie? De ce alți 2000000 pensionari nu au luat nimic
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani