Aproape o jumătate de secol de existenţă are Spitalul Judeţean din Timişoara. Acesta este un prilej nimerit pentru a-i cinsti pe profesorii, pe medicii primari şi specialiştii care au făcut din Spitalul Judeţean una dintre cele mai bune unităţi sanitare din ţară.
"Nu putem să ignorăm sacrificiul pe care îl fac oamenii şi l-au făcut de la deschiderea acestui spital şi nu numai, chiar în zilele noastre, pentru că activitatea este extraordinar de intensă, extraordinar de solicitantă, dar trebuie să ai multă energie şi mult entuziasm ca să lucrezi în sistemul sanitar din România", ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.
Reprezentanţii unităţii speră ca, în următorii 10 ani, inovaţia şi dezvoltarea să fie cuvintele de ordine în rândul personalului medical.
Florin Bârsăşteanu, fostul manager al Spitalului Judeţean din Timişoara: "Sper ca lucrurile să se aşeze şi în zona cadrului legislativ, sper ca sistemul să se reformeze, sper că vom reuşi să ajungem la performanţa spitalelor europene".
Cu această ocazie au fost date în funcţiune cele două amfiteatre ale spitalului, recent renovate.
"Noi doar am asigurat partea de instalaţii termice şi sanitare, care pe noi ne-a costat în jur de 1 miliard şi jumătate de lei. Dar, în sfârşit, în anul 2014, Spitalul Judeţean se poate lăuda că are două amfiteatre moderne care să facă faţă gardului academic şi al pretenţiilor pe care trebuie să le aibă Universitatea de Medicină", ne-a mai spus managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Marius Craina.
Cea mai mare parte a finanţării a fost asigurată de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.
Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor Web: Răzvan Bulacu