”Aceasta este prima stradă din România cu propriul sistem de spălare. Din aceste stropitori ţâşnea apa care curăţa carosabilul şi uda spaţiul verde. Însă sistemul nu a funcţional deloc anul acesta”, ne spune Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.
Oamenii care locuiesc în zonă se plâng că, de când sistemul de stropit stradal nu mai funcţionează, carosabilul este în permanenţă murdar şi plin de praf, iar iarba din scuaruri s-a uscat: ”Uscat. Arată urât. E şi neîntreţinut”, ”Întradevăr era mai plăcut mai ales vara când e atâta de cald. Paradoxal se stropeşte numai trotuarul”, ”Era spălare automată dacă era funcţională. Dar dacă e nefuncţională?”.
Sistemul nu este stricat, ci pur şi simplu nu este pornit. Şi asta pentru că nu are cine să îl administreze. Problema este una birocratică. Investiţia a fost implementată de Direcţia de Dezvoltare a Primăriei Timisoara, iar acum aceasta trebuie trecută în inventarul Direcţiei de Mediu. Actele însă nu s-au semnat. Promisiuni există căvor fi parafate chiar în această lună.
”Până în momentul de faţă noi, Direcţia de Mediu, am inventariat ce există pe teren, adică mobilier urban şi arborii, urmează să ne întâlnim sub forma unei comisii cu mai mulţi reprezentanţi ai direcţiilor, de exemplu Clădiri, Terenuri şi de la Direcţia de Dezvoltare, pentru a prelua efectiv acel sistem şi pentru a vedea funcţionalitatea lui”, precizează Călin Fiat, reprezentantul Direcţiei de Mediu, din Primăria Timișoara.
Reabilitarea străzii Iancu Văcărescu, care a inclus şi montarea sistemului de stropitori, a costat 6 milioane de lei. Banii au provenit din fonduri europene.
Reporter: Caterina Ledrer Operator: Dan Şoşdean Editor web: Călin Țenche