Pavajul trebuie să fie neted și fără imperfecțiuni, spune primarul, care a ales personal modelul pietrelor pe care vor călca pietonii. "Am decis să semnez un număr de pietre cubice care sunt pietre cioplite, de fapt, pentru a arăta ce este acceptabil și ce nu. Facem astfel încât inclusiv doamnele și domnișoarele cu tocuri să se poată plimba, pentru că nu va fi pusă tablă în centrul istoric pe care să scrie că poți veni numai dacă ai încălțăminte sport", spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.
Măsură a fost luată după ce edilul a observat că pavelele nefinisate erau montate, dar, în scurt timp, erau scoase și înlocuite. Peste 60 de tone au fost trimise înapoi către firma care a furnizat pietrele cubice. Potrivit primarului Nicolae Robu, pietrele de pavaj trebuie să aibă durabilitate, să aibă un aer vechi care să se potrivească cu zona istorică în care vor fi montate și nu în ultimul rând să nu incomodeze mersul pe tocuri.
Iar dacă primarul este acum mulțumit de suprafața pavată, muncitorii de pe șantier, cred în schimb, că modelele semnate de primar nu sunt chiar cele mai potrivite. Aproximativ 12.000 de metri pătraţi din centrul istoric vor fi acoperiţi cu pavele până la finalul lunii decembrie.
Reporter: Corina Sfia/ Maria Rohnean Operator: Dan Șoșdean Editor Web: Răzvan Bulacu