Prin organizația proaspăt înființată, Ema Ciobanu vrea să ofere suport persoanelor de peste 40 de ani, care nu își găsesc o slujbă. Fondatorii vor organiza târguri de locuri de muncă şi sesiuni de consiliere. Din echipă fac parte psihologi şi sociologi, care vor colabora în calitate de voluntari.
„Nu dăm locuri de muncă nimănui. Deci ce o să facem noi. Vrem să integrăm oamenii, să îi angrenăm într-un gen de activitate care să le distragă în primul rând atenţia de la situaţia în care sunt. Am întâlnit oameni unii sunt blazaţi, unii sunt disperaţi, unii nu îşi mai găsesc locul în societate, unii nu îşi mai găsesc locul în familie,” a explicat Ema Ciobanu.
Şomerii trecuţi de 40 de ani sunt cel mai greu de integrat pe piaţa muncii. O spun persoanele aflate în această situaţie, dar şi datele statistice. În judeţul Iaşi sunt în prezent 15.600 de şomeri, dintre care mai bine de jumătate au peste 40 de ani.
„Faptul că eşti obligat să ţii oamenii ăştia în toată perioada asta constituie o povară pentru unii, pentru că banii le-ar conveni, dar şomerul respectiv nu le convine. Mulţi spun, dar îmi stă pe cap doi ani,” a mai spus fondatoarea organizației.
Firmele care încadrează astfel de persoane primesc lunar câte 500 de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare persoană angajată.